Презентація "Г.К.Андерсен. Мандрівка казковим світом письменника".

Про матеріал

Презентація "Мандрівка казковим світом Г.К.Андерсена" підійде для першого уроку - як ознайомлення з казкарем. Матеріали презентації мають на меті зацікавити п'ятикласників не лише казками майстра, а й розповіддю про його нелегкий шлях у літературу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАНДРІВКА КАЗКОВИМ СВІТОМ ГАНСА КРІСТІАНА АНДЕРСЕНА

Номер слайду 2

ПЕРША ЗУПИНКА - ДАНІЯ ДАНІЯ - скандинавська держава на півночі Європи, розташована на 500 островах. Столиця – місто Копенгаген

Номер слайду 3

У цьому будинку в містечку Оденсе 02.04. 1805 року на острові Фюн в сім'ї чоботаря і пралі народився майбутній казкар. ДРУГА ЗУПИНКА – місто Оденсе

Номер слайду 4

Перші казки Андерсен почув від батька. А згодом хлопець і сам почав вигадувати їх. Спочатку він цього першим слухачем його казок був Від матері, що мріяла, щоб Ганс став кравцем, він навчився кроїти і шити. дуже соромився, тому кіт Карл.

Номер слайду 5

Одного разу він потрапив у театр. Вистава так сподобалася Гансу Крістіану, що він вирішив створити свій домашній ляльковий театр. У своєму іграшковому театрі він був справжнім господарем: майстрував ляльки з паперу та дерева, писав п’єси, грав вистави.

Номер слайду 6

В 1816 р. батько Андерсена помер, і хлопчикові довелося піти на роботу, щоб допомогти матері. Спочатку він був підмайстром ткача, потім – кравця, працював на тютюновій фабриці. А в 13 років поїхав до Копенгагена.

Номер слайду 7

ТРЕТЯ ЗУПИНКА - КОПЕНГАГЕН Перші три роки у столиці майбутній казкар пов’язує своє життя із театром: робить спроби стати актором, пише п’єси.

Номер слайду 8

Він привертає увагу дирекції театру, яка домагається для юнака стипендії і права безкоштовного навчання в гімназії. 17-річним він потрапляє до другого класу гімназії й, незважаючи на глузування товаришів, закінчує її. За допомогою друзів юнак готується і вступає до університету.

Номер слайду 9

ЧЕТВЕРТА ЗУПИНКА МАНДРИ ПИСЬМЕННИКА КРАЇНАМИ ЄВРОПИ У 1826-1827р.р. виходять перші друковані вірші Андерсена, а в 1829р. він мандрує країнами Європи: Німеччиною, Францією, Італією, Англією, Швецією, Грецією.

Номер слайду 10

П’ЯТА ЗУПИНКА КАЗКОГРАД ЧАРІВНИКА З ОДЕНСЕ З 1835р. письменник починає видавати казки, які в 1841р. увійдуть в збірку “Казки, розказані дітям”. А всього в казкаря – 24 збірки найрізноманітніших казок.

Номер слайду 11

В основі деяких казок Андерсена лежать народні твори – казки, легенди, перекази («Кресало», «Оле-Лукойє», «Русалонька», «Дикі лебеді»). Казки, сюжет яких побудований не на народних казках і переказах, а повністю вигаданий письменником, називаються оригінальними («Дюймовочка», «Гидке каченя»).

Номер слайду 12

ШОСТА ЗУПИНКА “КАЗКА МОГО ЖИТТЯ” – так назвав свою автобіографію Великий казкар. Як ви вважаєте, чому?

Номер слайду 13

СЬОМА ЗУПИНКА ЛІТЕРАТУРНА ПРЕМІЯ ім. Г.К. АНДЕРСЕНА В 1956р. Міжнародною радою дитячої та юнацької літератури ЮНЕСКО була встановлена премія імені Г.К.Андерсена.

Номер слайду 14

Ця премія присуджується один раз на два роки найкращим дитячим письменникам та художникам-ілюстраторам. Цю нагороду часто називають “Малою Нобелівською премією”. Вручається премія в день народження казкаря -2 квітня.

Номер слайду 15

ПАМ’ЯТНИКИ ГАНСУ КРІСТІАНУ АНДЕРСЕНУ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

До уроку № 5

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сакуліна Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Суркова Людмила
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
18 листопада 2018
Переглядів
3437
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку