Презентація Г. Малик"Чому папуга не навчився розмовляти"

Про матеріал
Ця презентація допоможе формувати правильність читання у дітей; формувати виразність читання, розвивати зв'язне мовлення, пам'ять, мислення, фантазію, спостережливість, збагачувати словниковий запас учнів; виховувати прагнення думати, мати власну думку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Галина Малик «Чому папуга не навчився розмовляти»підготувала вчитель початкових класів Запорізької гімназії № 80 Шатунова Алла Федорівна

Номер слайду 2

Налаштуємось на роботу

Номер слайду 3

Обери свій настрій

Номер слайду 4

Робота над скоромовками

Номер слайду 5

Прочитайте скоромовку самостійно 3 рази , кожного разу збільшуючи темп

Номер слайду 6

Відгадайте загадку. Все що скажеш, він повторить,Всі слова твої відтворить!Різнобарвна в нього спина,В тропіках його родина.

Номер слайду 7

Здогадались? Сьогодні на уроці ми будемо читати казку про … . Але спочатку познайомимось з її автором

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

В бібліотеках та на прилавках книгарень ви можете побачити книжки Галини Малик:

Номер слайду 11

Робота із хрестоматієюсторінка 85

Номер слайду 12

Читання казки «Ланцюжком»Колись дуже давно Папуга не вмів розмовляти. А навчитися йому дуже хотілося. Полетів він до великого болота, в якому лежали бегемоти.— Яке гарне болото! — казали вони i занурювалися у те болото по самісінькі очі. Папузі болото зовсім не подобалося. Але, щоб навчитися розмовляти, він повторював за бегемотами:— Гар-р-рне болото! Гар-р-рне болото!

Номер слайду 13

Наступну частину читаємо «Рибками» (мовчазне читання)Потім він побачив Черепаху, яка милувалася своїм панциром i примовляла:— Який чудовий панцир! Папуга зовсім не вважав, що він чудовий. Але, щоб навчитися розмовляти, повторював за Черепахою: — Чудовий панцир-р-р! Чудовий панцир-р-р!

Номер слайду 14

Продовжуємо читати казку «Ланцюжком»На галявині він побачив смугастих тигрів. Вони грілися на сонці i казали одне одному:— Як добре бути тигром!Папуга вважав, що найкраще бути таки папугою. Але, щоб навчитися розмовляти, повторював за тиграми:— Добр-р-ре бути тигр-р-ром! Добр-р-ре бути тигр-р-ром!

Номер слайду 15

А коли вирішив, що вже навчився розмовляти, сів на гілку i почав горлати з усієї сили:— Гар-р-рне болото! Чудовий панцир-р-р! Добр-р-ре бути тигр-р-ром!Нічого іншого йому не вдавалося. Бо він звик повторювати лише чужі слова.

Номер слайду 16

Діти! Дайте відповіді на наступні питання: Хто автор цієї казки? Як вона називається?Чи сподобалася вам казка? Що саме сподобалося в каз­ці? Як ви поясните, чому папуга не навчився розмовляти?

Номер слайду 17

pptx
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку