Презентація "Габріель Гарсіа Маркес. Оповідання "Стариган з крилами"

Про матеріал
В презентації містяться матеріали для вивчення життєвого і творчого шляху Г.Г.Маркеса та аналізу оповідання "Стариган з крилами"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф: А ті крила розкрали поети, Щоб їх муза була не безкрила, На ті крила молились естети, І снилося небо порубаним крилам. Іван Драч Крилатий гість – янгол у світі фальшіЗа оповіданням Г. Гарсія Маркеса “Стариган з крилами”

Номер слайду 2

Г. Гарсія Маркес – колумбійський письменник і публіцист, Нобелівський лауреат (1982 р.), один із найяскравіших представників “магічного реалізму”. Найвищу літературну премію письменнику присудили “за романи й оповідання, в яких фантастичні й реалістичні елементи поєднанні заради створення щедрого уявного світу, в котрому відбито життя й суперечності латиноамериканського континенту”.

Номер слайду 3

6.03.1928 р.- народився в провінційному селищі Аракатака (Колумбія)в родині телеграфіста. До восьми років виховувався у домі діда. Тут він мав змогу прилучитися до скарбів фольклорної традиції. Навчався в єзуїтській школі та національному коледжі. Собор Las Lajas (Колумбія)

Номер слайду 4

1947 р.- вступив на юридичний факультет Національного університету в Боготі. Національний університет в Боготі

Номер слайду 5

1948 р. – через початок “віоленсії” університет було закрито. Гарсія Маркес переїхав до Картахена –де-лас-Індіас, де продовжив навчання в університеті , зав'язав знайомства в літературному середовищі, розпочав репортерську діяльність. Картахена де Індіас - героїчне місто і визнаний ЮНЕСКО пам'ятник культурного надбання людства, найважливіший порт Колумбії і одне з місць у країні, з яким пов'язано багато історичні битви.

Номер слайду 6

1952 р.- надрукував нарис “Ла-Сьєрпе”, присвячений народним повір'ям і легендам. Тільки тому, що хтось не кохає тебе так, як хочеться тобі, не означає, що він не кохає тебе всією душею.

Номер слайду 7

1954 р.- повернувся до Боготи, продовжив журналістську роботу в газеті “Ель Еспектадор”. Створив низку нарисів і репортажів про колумбійське життя; зблизився з представниками комуністичного руху. Справжній товариш – це той, хто буде тримати тебе за руку і відчувати твоє серце.

Номер слайду 8

1955 р. – через загрозу переслідувань перебрався до Європи, як зарубіжний кореспондент газети “Ель Еспектадор”. Газеті “Ель Еспектадор” понад 180 років

Номер слайду 9

1961 р.- повернувся до Латинської Америки. Кінець 50-80-х років пише свої найкращі твори: повість “Полковнику ніхто не пише” (1958 р.), роман “Сто років самотності” (1967 р.), збірка “Дивовижна й сумна історія….”(1962 р.), романи “Осінь патріарха” (1975 р.) і “Кохання під час холери” (1985 р.) та інші.

Номер слайду 10

Художній світ Гарсія Маркеса характеризують:- прагнення відтворити “моделі” національного буття, національної історії, національного мислення;- поєднання соціального й буттєвого аспектів, майстерна передача їхнього місцевого колориту;- міфопоетична забарвленість картин повсякдення й побуту;- тема розладу людських взаємин у світі;- змалювання дивного, незвичайного, абсурдного, надприродного, усяких метаморфоз;- створення фантастичної дійсності, в якій зруйновані межі між реальним та надреальним, об'єктивним і суб'єктивним.

Номер слайду 11

Стань кращим і сам зрозумій, хто ти, перед тим як зустрінеш нову людину і будеш надіятись, що вона тебе зрозуміє.

Номер слайду 12

Робота в групахІ група. Опишіть янгола. Які чудеса він здійснює.ІІ група. Як поставились люди до прибуття янгола?ІІІ група. Відношення родини Пелайо до янгола?Звіт творчих груп.

Номер слайду 13

Що, на вашу думку, знищує людей?Проблемне питання

Номер слайду 14

Сенкан — це вислів, який складається з п'яти рядків:1. Слово-тема (іменник).2. Два прикметники (означення теми).3. Три слова, які визначають дію, пов'язану з темою.4. Фраза з чотирьох слів (розуміння теми або ставлення до неї).5. Слово-висновок — синонім теми. Складання сенкану про героїв оповідання “Стариган з крилами”

Номер слайду 15

Іван Драч “Крила” Г. Гарсія Маркес “Стариган з крилами”

Номер слайду 16

Н е б е с а. Вічні і справедливіР о д и н а П е л а й опрагматизм. Д о щ. Очищення. С е л и щ е. Модель людства. Н а т о в пжорстокість. О т е ц ь Г о н з а г овладолюбство. С у с і д и. Святотатство, егоїзм, зневіра. А н г е л. Совість, світлі ідеали,духовне піднесення

Номер слайду 17

Напишіть твір-мініатюру«Чи востаннє прилітав на землю янгол?»Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Гайденрайх Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Костенко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Філатова Марія Олегівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Світова література (академічний, профільний рівень) 11 клас (Звиняцковський В.Я.)
Додано
18 березня 2019
Переглядів
7342
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку