Презентація "Гармонія і композиція у творах мистецтва" 5 клас

Про матеріал
Урок музичного мистецтва в 5 класі НУШ Тема: "Гармонія і композиція у творах мистецтва"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГАРМОНІЯ І КОМПОЗИЦІЯ У ТВОРАХ МИСТЕЦТВА5 клас Урок 11

Номер слайду 2

Осіння пора дивує багатством барв і захоплює їх гармонійним поєднанням. Загалом, усе в природі підпорядковане законам гармонії. Людина теж прагне досягти гармонії у своєму житті: в одязі, побуті, власному настрої. Отже, гармонія — поняття багатогранне.

Номер слайду 3

Гармонія в музиці — одночасне звучання декількох звуків, співзвуччя. Композитор об’єднує звуки в гармонію, яка супроводжує мелодію і робить музику приємною на слух, милозвучною. До одного звука приєднуються інші й утворюють цілі акорди (кілька звуків, що лунають водночас).

Номер слайду 4

Які образи виникли в твоїй уяві під звуки цього вальсу?Чи вдалося тобі почути гармонію, яка супроводжує мелодію?Добери слова, що відповідають характеру прослуханого твору. М. Лисенко. Вальс "Розлука" 

Номер слайду 5

Миколу Лисенка вважають засновником української класичної музики. А ще він був чудовим піаністом, диригентом, педагогом і добре володів секретами композиторської майстерності.

Номер слайду 6

Польський композитор Ф. Шопена.

Номер слайду 7

Який настрій створює ця музика? Які особливості композиції музичного твору тобі вдалося розпізнати на слух? Чи відрізняються за настроєм і темпом частини твору? Вибери слова,якими можна описати прослухану мелодію. Ф. Шопен Фантазія-експромт до-дієз мінор, опус 66

Номер слайду 8

Експромт — музичний твір, створений без попередньої підготовки, в результаті імпровізації

Номер слайду 9

Фридерик Шопен почав займатися музикою з раннього дитинства. У вісім років він уже концертував і здобув широку популярність у Варшаві як талановитий піаніст. Можливо, саме тому в творчій спадщині Ф. Шопена переважає музика для фортепіано та фортепіано з оркестром.

Номер слайду 10

Композиція (лат. composito — складання, створення) — термін, що означає процес творчості, завершений музичний твір та особливості побудови музичного твору (музична форма).

Номер слайду 11

Ритмічна вправа

Номер слайду 12

Пісня про чарівника

Номер слайду 13

Підсумок урокуhttps://naurok.com.ua/test/garmoniya-i-kompoziciya-u-tvorah-mistectva-1814061.html

pptx
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
1883
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку