Презентація "Гендерна рівність"

Про матеріал

Гендерна рівність - один з найважливіших аспектів життя в демократичних західних країнах, де жінки і чоловіки отримують рівні можливості та обов'язки в різних сферах життя. Незалежно від статі, громадянам надаються однакові права при працевлаштуванні, вони успішно поєднують сімейне життя і кар'єру. Поняття "гендерна рівність" з'явився завдяки експертам ООН, і зараз його активно обговорюють не тільки розвинених країнах, але і в державах, що розвиваються третього світу. Поняття "гендерна рівність" - невід'ємна частина статевого виховання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ

Номер слайду 2

Всі люди народжуються рівними – це гарантують їм Конституція та численні закони. А ще всі люди народжуються хлопчиками або дівчатками.

Номер слайду 3

Гендерна політика … Що це? Це поняття з’явилось в Україні нещодавно. А саме, що ж таке гендер?

Номер слайду 4

Гендер – це поняття, що визначає соціальну стать людини на відміну від біологічної статі, соціально-рольовий статус, який визначає соціальні можливості людини – чоловіка і жінки в усіх сферах життєдіяльності.

Номер слайду 5

Поняття «гендер», як відомо, було введено в соціальні науки Енном Оклеєм в 70-х роках ХХ століття. Воно походить від грецького слова «генос», що означає походження, матеріальний носій спадковості (відповідає українському поняттю «рід», «досвід роду») . Зараз під цим терміном розуміють розподілміж економічним, політичним, соціальним, культурним і психологічним.

Номер слайду 6

Таким чином, гендерна політика – це утвердження політики партнерства статей у визначенні та втіленні політичних цілей і завдань, методів їх досягнення в діяльності політики держави, політичних партій, громадсько-політичних об’єднань.

Номер слайду 7

Гендерна культура – це сукупність статево – рольових цінностей у суспільних сферах буття. Це поняття є суспільно – необхідним, бо культура між жінкою і чоловіком є важливою.style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 8

Боротьба між правами жінки та чоловіка велася давно. І все почалося від жіночої емансипації. Жінка з давніх-давен не мала прав, а якщо мала, - то лише обов’язки, які повинна була виконувати. Можна назвати багато жінок, що зробили свій вагомий внесок у становленні рівноправ’я.

Номер слайду 9

Найвідоміші з них: Маргарет Тетчер

Номер слайду 10

Хіларі Клінтон

Номер слайду 11

Жанна Д’Арк

Номер слайду 12

Леся Українка

Номер слайду 13

З’явились жінки з пріоритетами в політичному, економічному, соціальному житті країни. В Україні є впливові, сильні жінки-лідери.

Номер слайду 14

І раніше жінки – політики теж були і вони нікуди не зникали! Жінки з сильним характером були, є і будуть. Але, як таке, поняття «гендер», «гендерна політика», «гендерна демократія», «гендерна культура» не існувало.

Номер слайду 15

В Україні загострилися проблеми з дотриманням прав жінок і зберігається гендерна нерівність. Жінки працюють за тими ж умовами, що і чоловіки, а отримують на 30% менше,часто не мають доступудо влади. Тільки 8% жінок представлено в українському парламенті, жодної жінки не має у складі Кабміну.

Номер слайду 16

Дуже часто в Україні жінок змальовують стереотипно, що жінки тут є предметом естетичної насолоди, краси, задоволення, або як машини для виконання хатніх обов'язків. Це принижує…ppt_x

Номер слайду 17

Отже, для встановлення єдиної, правової, демократичної держави суспільство в Україні повинно бути рівноправним. Жінка заслужила право бути рівною з чоловікомppt_x

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.4
Оригінальність викладу
4.4
Відповідність темі
4.4
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Степанова Лариса Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Оліхненко Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кушнір Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Заклюка Людмила
    Дякую. Презентація мені сподобалась.
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  5. Ільніцька Марина Олександрівна
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    3.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
23 квітня 2018
Переглядів
33202
Оцінка розробки
4.4 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку