Презентація" Геоборд (математичний планшет)"

Про матеріал

В презентації поданий матеріал про геоборд . Тут можна дізнатися з чого складається геоборд, у чому його користь та різні види ігор з математичним планшетом


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Геоборд (математичний планшет)

Номер слайду 2

З чого складається геоборд?Геоборд складається з плоского поля і штирів, розташованих на полі рівновіддалено один від одного по горизонталі і вертикалі. Для роботи з геобордом також потрібні гумки – це можуть бути звичайні латексні канцелярські або тонкі кольорові для волосся. Одягаючи гумку на два штирі, можна отримати пряму лінію, на три – трикутник, на чотири – квадрат. З ліній і фігур можна створювати різні зображення, що просто неможливо не використовувати в іграх і навчанні дітей.

Номер слайду 3

У чому користь геоборду?він розвиває когнітивні здібності дитини: просторове і асоціативне мислення, увагу, пам’ятьсприяє психосенсомоторному розвитку та розвиває дрібну моторику (розтягування, надягання гумок на штирі – корисна сенсорна «зарядка» для маленьких пальчиків!) математичний планшет дозволяє самостійного вигадувати зображення, а значить, розвиває фантазію і творчий потенціал дітей.це відмінний метод розслаблення і зняття фізичного та психологічного напруження у дітей.

Номер слайду 4

Ігри з математичним планшетом: Довільне фантазування. На великому полі можна придумувати власні творіння, робити лабіринти для чоловічків або, наприклад, «писати» гумками своє ім’я. Вибудовування різноманітних геометричних фігур – різних за типом, кольором і розміром

Номер слайду 5

Малювання малюнків за схемою. Заготуйте дидактичні картки з нанесеними на них крапочками так, як це зроблено на полі геоборда.

Номер слайду 6

На геобордах можна використовувати не лише гумки, а і нитки. З них можна зробити лабіринти і котити кульку. Або можна давати завдання – провести ниточку по геоборду так, щоб обхопити гвіздочки одного кольору і т.п.

Номер слайду 7

За допомогою математичного плашнету можна відпрацьовувати навички рахування, наприклад, побудувати фігуру, у якої 4 кута, не обов’язково квадрат або прямокутник, побудувати фігуру з п’ятьма кутами 

Номер слайду 8

«Початок програмування». Зробіть дитині завдання на папері з точками, поруч з яким стоять цифри. Завдання полягає в тому, щоб створити малюнок поєднуючи лінії по цифрам.

Номер слайду 9

«Будиночки для тварин». На планшеті за допомогою гумок створіть ячейки, куди можна поскладати тварин. Таким чином можна організувати справжню рольову гру.

pptx
Додано
1 листопада 2018
Переглядів
4862
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку