Презентація "Географічні рекорди Африки"

Про матеріал
Презентація допоможе підвищити інтерес учнів 7-го класу до вивчення теми : Африка. Можна використовувати і для актуалізації , і для повторення, і для мотивації навчальної діяльності учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географічні рекорди Африки

Номер слайду 2

Найспекотніший материк«Полюс спеки» нашої планети знаходиться поблизу лівійського міста тріполі. там термометр показав у затінку +57,8 °С! Це абсолютний рекорд температури суходолу.

Номер слайду 3

Екватор ділить материк майже посерединіЄдиний материк, який знаходиться одразу у всіх чотирьох півкулях

Номер слайду 4

Найбільша за площею пусте­ля світу — Сахара (площа — 7 млн км2)

Номер слайду 5

Річка, що двічі перетинає еква­тор— Конго.

Номер слайду 6

Кетемф - найсолодший фрукт на планеті. Чагарник «Кетемф» містить речовину тоуматин, що перевершує по солодощі цукор у багато разів.

Номер слайду 7

Найбільша суходільна тваорина планети. Зріст: 3,2 м. Період вагітності: 22 місяціШвидкість: 40 км/год. Тривалість життя: Слон саванний: 60 – 70 років

Номер слайду 8

Найдовше прісне озеро планети Танганьїка - найдовше та одне з найглибших озер на Землі. За об'ємом і глибиною Танганьїка посідає друге місце у світі після озера Байкал. Довжина: 673 км. Глибина макс: 1470 м

Номер слайду 9

Найбільша землерийна тварина. Трубкозуб - незвичайна і маловивчена тварина. Основу його дієти становлять мурахи і терміти, яких він дістає довгим клейким язиком. Живе по всій території Африки, крім пустелі Сахари. Активний уночі, дуже полохливий і потайливий. Назву «трубкозуб» звір отримав за незвичайну будову зубів: це дентинові трубочки, позбавлені емалі та коріння. Зростають зуби протягом усього життя, поступово сточуючись.

Номер слайду 10

Найбільший птах, що не літаєСтраус африканський — найбільший у світі птах. На зріст сягає до 2 м 70 см. Дорослий самець страуса може мати масу до 100 кілограмів. Через велику масу тіла страуси не можуть літати. Розвивають швидкість до 70 км/год.

Номер слайду 11

Найтовстіше дерево. Баобаб (лат. Adansonia digitata) – це дерево, що росте в африканських саванах. Баобаб є одним з найбільш товстих дерев у світі – при середній висоті в 18-25 м окружність його стовбура становить близько 10 метрів. Найбільші екземпляри цих видів дерев досягають до 40-50 метрів в обхваті.

Номер слайду 12

Найдовше листя. Вельвічія - це дерево, хоча, на перший погляд, воно зовсім так не виглядає. Вся рослина складається зі стовбурового кореня і двох листків, що безперервно ростуть протягом усього життя. З часом довжина кожного з них сягає 2–4 м.

Номер слайду 13

Найбільший на Землі кратер вулкану. Нгоронгоро - кратер згаслого вулкану діаметром понад 350 км

Номер слайду 14

Найбільший видобуток золота та діамантів в світі

Номер слайду 15

Тварини - ендеміки

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Грибан Валентина Францівна
    Дякую. Творчості і натхнення)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
1905
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку