Презентація "Герберт Джордж Уеллс «Чарівна крамниця». Особливості розвитку фантастичного сюжету в оповіданні"

Про матеріал
До даного цифрового ресурсу входять інтерактивні види та форми роботи, за допомогою яких учні зможуть характеризувати героїв твору, оцінювати їх вчинки, розвивати усне зв’язне мовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Герберт Джордж Уеллс «Чарівна крамниця». Особливості розвитку фантастичного сюжету в оповіданні Оратівська Наталія Іванівна, Вчитель зарубіжної літератури Веселокутський НВК «ЗДО-ЗОШ І-ІІ ступенів» Тальнівської міської ради Черкаської області

Номер слайду 2

Мета: - продовжувати вчитись аналізувати не великий художній твір, давати оцінку вчинкам героїв; - виховувати оптимізм, мужність, рішучість; - формувати життєві компетентності.

Номер слайду 3

Вправа “Прокоментуй побачене”

Номер слайду 4

Бесіда за змістом твору - Що фантастичного Джіпп побачив у крамниці? - Які фантастичні звуки й видіння супроводжують появу і зникнення продавця магазину? - Яка біда трапилась з героями? - Які фантастичні події супроводжують героїв твору?

Номер слайду 5

Які твори називають фантастичними? Фантастичними називають твори, уявний світ яких не відповідає реальному світові. У них діють нереальні герої, відбуваються нереальні події.

Номер слайду 6

У перекладі з грецької слово «фантастика» означає «мистецтво уявляти». Діти, на відміну від більшості дорослих, мають багату уяву. Вони можуть подумки перенестися в тридев’яте царство, полинути до зірок, чарівним словом «оживити» олив’яних солдатиків, потрапити до чарівної крамниці.

Номер слайду 7

“Фантастичний світ…”

Номер слайду 8

Також існує магія, цитуючи з твору “Чарівна крамниця”: «Всі товари в нас одного ґатунку, а саме: найвищого! Нічого, крім справжньої магії! З гарантією!»

Номер слайду 9

Людина є провідником магії, яку добуває з джерел книг! Через книги ми пізнаємо свій внутрішній світ!

Номер слайду 10

Чарівний світ дитинства... Незабутня пора життя людини. Світ, у якому існують казка й бувальщина, світ, у якому завдяки батькам ми завжди почуваємо себе захищеними, сміливо будуємо найвідчайдушніші плани й у мріях переносимося у найдальші краї.

Номер слайду 11

Найголовніше те, що майже всі дива в цій крамниці були видимі лише дитині, дорослі їх не помічали. Діти мають велику творчу уяву. Світ казки, фантастики, світ незвичайного й чарівного завжди супроводжує їх. Та, на жаль, усі діти швидко виростають, стають дорослими і від них назавжди йде цей дивовижний світ — мрій, чудес, цікавих подорожей і зустрічей. І навіть ставши дорослими, ми, якщо нам погано, повертаємося думкою у дитинство.  

Номер слайду 12

Доторкнутися до чарівництва вдається деяким, тому що людині необхідна нестримна фантазія, воля від земних турбот .Такий погляд на життя зберігають діти, а дорослі, може, і хотіли б, так не можуть. У тому самому предметі хлопчик бачив прекрасний і таємниче, а батько – огидне, жахаюче.

Номер слайду 13

Підводим підсумки Як батько ставився до чудес ? Чи був готовий батько повірити в чудеса ? Що відірвав чоловік від рукава батька ? У тому самому предметі хлопчик бачив прекрасний і таємниче, а що бачив батько ? Як батько відреагував на події , що сталися в крамниці ?

Номер слайду 14

Доберіть цитати

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Завдання для роботи в групах - Чиє життя стало іншим після відвідування чарівної крамниці? Джіпа Батька

Номер слайду 18

Інтерактивна гра “Мікрофон” Прочитавши оповідання « Чарівна крамниця», я зрозумів (ла), що…

Номер слайду 19

Домашнє завдання (на вибір) 1. Продовжити сюжет оповідання «Чарівна крамниця». 2. Скласти усний твір «Якби чарівна крамниця була в нашому селі (місті)…»

Номер слайду 20

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 1. Енциклопедія педагогічних технологій та інновацій. Н.П.Наволокова. Х.Основа. 2011 . 2. Газета “Зарубіжна література”. № 17, травень 2005. 3. Освітні технології. Навчально-методичий посібник.О.М.Пехота. К. 2003. 4. Нетрадиційні уроки із зарубіжної літератури. Х.Торсінг.2004.

ppt
Додано
16 травня 2022
Переглядів
1420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку