Презентація "Герберт Уеллс. Країна, якої немає на карті"

Про матеріал

Мультимедійний супровід уроку.

Презентація "Герберт Уеллс. Країна, якої немає на карті" до уроку "Фантастичний світ Герберта Уеллса. Особливості розвитку сюжету твору в оповіданні “Чарівна крамниця"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Разом із письменником ми здійснимо подорож у тих виміраз і просторах, яких немає в реальності, ми відвідаємо ту країну, якої немає на карті. І точкою відліку у наших мандрах буде власна уява, наша фантазія…

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Фантастичний світ Г. Уеллса. Особливості розвитку сюжету твору в оповіданні “Чарівна крамниця”

Номер слайду 7

Ніхто з нас не знає, що приховано іноді за зовнішністю людини. Усі ми – тільки одна видимість… Г. Уеллс “Чарівна крамниця”

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Фантастика (з грец. – мистецтво уявляти) – специфічний метод художнього відтворення життя, в якому форма-образ (об’єкт, ситуація, світ) побудований за принципом надприродного, незвичайного, нереального, хоча він і не виключає повністю елементів дійснлсті. Фантастичні образи цілком залежать від уяви автора і є засобом вираження його думок, ідей, прагнень. Науково – фантастична література – один із різновидів фантастики. Виникла на межі ХІХ-ХХ ст. в епоху науково-технічної революції (Г. Уеллс, К. Чапек, Е. Белламі)

Номер слайду 10

Хто був ініціатором відвідування крамнички? Які речі привернули увагу Джипа? Як хлопчик із самого початку сприйняв крамничку? Якою побачив крамницю його батько? Чи однаково сприйняли фокуси батько і син?

Номер слайду 11

Знайдіть найнапруженіший момент у творі (кульмінацію). У який момент твору стало остаточно зрозуміло, що батько і Джип відрізняються за своїми поглядами, позиціями? Яка промовиста деталь свідчить про це?

Номер слайду 12

Про що постійно думав батько хлопчика, спостерігаючи за фокусами крамаря? Як сприймав подарунки Джип? Як поставився до подарунків його батько? Визначте основні елементи композиції оповідання

Номер слайду 13

Чому батько викинув скляну кульку, коли все закінчилося? А як оцінив те, що трапилося, Джип? (Підтвердіть цитатами)

Номер слайду 14

інкубатор Художній салон Чарівна крамниця

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Г. Уеллс проголошує цінність творчої уяви. Головне у людині – те, що приховано в її душі. Якщо людина не вміє мріяти, вона духовно мертва, насправді це лише видимість життя, бо справжнє життя відбувається лише в глибинах власного “я”, здатного творити великі дива. Те, що у душі, не менш важливе за світ реальний. Тому і олов’яні солдатики для Джипа так само живі, як і біле кошеня.

Номер слайду 18

ppt
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
5 лютого 2018
Переглядів
3196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку