Презентація " Гігієна нервової системи)

Про матеріал
На основі повторення матеріалу про значення нервової системи в організмі з'ясувати основні правила її гігієни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гігієна Нервової Системи

Номер слайду 2

Чому важлива гігієна нервоіої системи

Номер слайду 3

Нервова система об'єднала собою всі наші органи, почуття, емоції, розум, свідомість в єдине ціле і дала можливість і здатність пізнавати навколишній і світ, себе самого і все наше життя.

Номер слайду 4

Що корисне для нашої нервової системи

Номер слайду 5

Їжа. НС любить просту їжу, що містить магній-хліб грубого помолу, круп'яні каші, особливо гречану і вівсяну, бобові, рибу, гриби, м'ясо і субпродукти (печінка, нирки, серце), овочі і фрукти. Всі вони багаті вітамінами, особливо вітамінами групи В і нікотиновою кислотою, дуже важливими для нормальної роботи нейронів.

Номер слайду 6

Прогулянки. Нервова система також дуже любить довгі прогулянки на свіжому повітрі. Адже головному мозку просто необхідний кисень. Незважаючи на те, що вага мозку становить 2,5% від маси тіла поглинає він 18 — 25% вдихуваного нами кисню.

Номер слайду 7

Сон. Дуже важливий для її здоров'я глибокий і спокійний сон. Під час міцного сну нервова система добре відновлюється і зміцнюється. Та Ви і самі на собі не раз це відчували.

Номер слайду 8

Водні процедури. Будь-які водні процедури, починаючи з плавання у водоймах і басейнах і закінчуючи прийомом щоденного душу наші нерви просто обожнюють. Адже в воді м'язи розслабляються, знімається напруга, а це все робить благотворний вплив.

Номер слайду 9

Фізкультура. Хто буде сперечатися, що фізкультура — це кращий засіб в боротьбі зі стресами. Займайтеся тими видами спорту, які приносять вам радість і задоволення. Займайтеся в міру своїх сил і можливостей, не намагайтеся встановлювати рекорди.

Номер слайду 10

Спілкування. Сформуйте для себе приємне коло спілкування, створюйте сприятливу душевну атмосферу. Ваші близькі і ваші добрі знайомі і друзі — це найкращий захист від стресу.

Номер слайду 11

що шкідливе для нашої нервової системи

Номер слайду 12

Інфекційні захворювання. Будь-які інфекційні захворювання-грип, ГРВІ - це найперші вороги для нашої нервової системи. Інфекція всіма шляхами» намагається " проникнути в нервові клітини. Через кров, гайморити, отити, стоматити, ангіни трапляється потрапляє в мозкові оболонки, викликаючи гнійний менінгіт

Номер слайду 13

Удари і струси. Будь-які удари, супроводжувані струсами, звичайно шкідливі для головного мозку. Адже судини мозку досить крихкі і страждають при струсі першими. Це може привести до порушень психіки, паралічів, навіть до смерті.

Номер слайду 14

Перегрівання. Берегтися треба і від перегрівів і сонячних ударів. Не перебувайте під прямими сонячними променями тривалий час, особливо з непокритою головою. Перегрів організму дуже шкідливий і небезпечний. Звичайно, ми всю зиму чекаємо тепла і сонця, але не варто піддавати своє здоров'я і життя небезпеці.

Номер слайду 15

Стрес. Ну і зрозуміло різні види стресів: психічних, фізичних, комунікативних і викликаних надмірною кількістю негативної інформації — все це не любить наша нервова система. Намагайтеся в міру можливості уникати цього.

Номер слайду 16

Сьогодні я розповіла вам основні правила гігієни НС. Будьте пильні, здоров'я нервової системи важливо для правильного функціонування організму в цілому.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
2245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку