Презентація "Єгипет - перлина Нілу"

Про матеріал
Єгипет має одну з найдавніших історій у світі, яка датується ще VI-IV тисячоліттями до нашої ери. Подорож до Єгипту: історія країни, пам'ятки та відпочинок. Єгипет - унікальна країна, яка об'єднує у собі два континети.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Єгипет – перлина Нілу

Номер слайду 2

Офіційна назва – Арабська Республіка Єгипет Державний прапор Єгипту складається з трьох рівних горизонтальних смуг: червоної (зверху), білої і чорної. У центрі білої смуги зображена національна емблема (щит, на якому зображений золотий орел, який тримає сувій з назвою країни арабською мовою). «Беркут Салах ад-Діна» тримає напис, на якому написано назву держави арабською мовою: Арабська Республіка Єгипет. На місці серця беркута знаходиться щит з кольорами прапора - але у вертикальній замість горизонтальної конфігурації.

Номер слайду 3

Офіційна мова – арабська Релігія – мусульманство (іслам)

Номер слайду 4

Столиця - Каїр

Номер слайду 5

Загальні відомості Площа: 1,002 млн. кмІ Кількість населення: 80,5 млн. осіб Густота населення: 74 осіб/кмІ Рівень урбанізації: 43%. Столиця: Каїр Офіційна мова: арабська Грошова одиниця: єгипетський фунт Державний устрій: унітарний Форма державного правління: президентська республіка Адміністративно-територіальний поділ: 29 мухафаз Домінуюча релігія: іслам. Етнічний склад населення: єгиптяни - 99,6%, інші - 0,4% ІРЛП:0,662 (112th) ВВП:6000 $ Членство в міжнародних організаціях: ООН, СОТ, ЛАД, АС

Номер слайду 6

Єгипет – країна однієї з найдавніших світових цивілізацій, центр перетину шляхів, які з'єднують три континенти - Азію, Африку і Європу. Держава знаходиться на північному сході Африки і південному заході Азії. На сході межує з Ізраїлем, на півдні - з Суданом, на заході - з Лівією. На півночі омивається Середземним морем, на сході - Червоним морем. Площа країни - близько 1025 тис. кв.км.  Фізико-географічне положення ЛІВІЯ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Прибутки від туризму випередили надходження від видобутку та продажу нафти. Країну щорічно відвідують близько 10 млн іноземних туристів. Вкладаються кошти в розвиток туристичної інфраструктури: зведено сучасні автомагістралі, комфортабельні готелі, нічні клуби, аквапарки, швидкісні залізниці, сучасні аеропорти.

Номер слайду 11

Оздоровчий (пляжний) туризм: узбережжя Червоного моря: Хургада, Шарм-ель-Шейх, Нувейба, Ель-Гуна. Пізнавальний туризм: піраміди Гізи, Каїр, Луксор, Александрія, Синайські гори з горою Мойсея. Відпочинок для туристів-мусульман (халяль - туризм)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Цікаві факти

Номер слайду 14

Цікаві факти

Номер слайду 15

Цікаві факти

Номер слайду 16

Цікаві факти

Номер слайду 17

Цікаві факти

Номер слайду 18

Цікаві факти

Номер слайду 19

Єгипет

Номер слайду 20

Дякую за увагу)

ppt
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
10 квітня 2023
Переглядів
660
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку