Презентація ГО "Що таке демократія?"

Про матеріал
Презентація ГО "Що таке демократія?". Матеріал буде корисним при вивченні розділу ГО "Демократія".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Що таке демократія ?”Підготувала : Косарева А. В., вчитель громадянської освіти ОДЕСЬКИЙ ЮРИДИЧНИЙ ЛІЦЕЙ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер слайду 2

Думаємо про умови існування демократії та її вплив на суспільство. Дбаємо про цінність людини в умовах демократії. Діємо, аналізуючи та стан розвитку демократії в Україні. Слово «демократія» походить від грецького слова «демос», що означає «народ», і «кратос», тобто «влада». Отже, під демократією ми розуміємо спосіб правління, який залежить від волі народу («владу народу»). Основою демократії є свобода і рівність усіх громадян. Передусім — це рівність перед законами, коли немає жодних особливих прав чи привілеїв для тих чи інших спільнот.

Номер слайду 3

Демократія — це організація та функціонування державної влади на засадах визнання народу джерелом державної влади, що передбачає забезпечення прав громадян, участі народу в управлінні державою. Принципи демократії — безумовні вимоги, які випливають із самої суті демократії і пред’являються до всіх учасників демократичного процесу.

Номер слайду 4

Важливою засадою демократії є наявність загальних рівних і вільних виборів. Вибори є демократичними лише тоді, коли вони передбачають альтернативу. У демократичному виборчому процесі необхідною є свобода висловлення своєї думки, різноманітність політичних пропозицій і програм та право на участь у виборах для представників меншин і політичної опозиції.

Номер слайду 5

Безпосередня демократія — це безпосереднє волевиявлення народу, що здійснюється шляхом референдумів, виборів, обговорення проектів нормативних актів; участі у виборах органів державної влади; загальних зборів громадян; мітингів, звітів депутатів і виконавчих органів влади перед населенням тощо. Представницька демократія — це вираження волі громадян через обраних ними представників до органів державної влади — народних депутатів, президента, депутатів органів місцевого самоврядування. Електронна демократія (е-демократія) — форма суспільних відносин, за якої громадяни та організації залучаються до державотворення і державного управління, а також до місцевого самоуправління через широке застосування інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

Номер слайду 6

Ознаки демократіїПлюралізм — визнання рівноправності існування множинності інтересів, поглядів, переконань, ідеологій, партій, культурних цінностей тощо.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дивинська Ірина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
5976
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку