Презентація ГО "Ринкова економіка"

Про матеріал
Презентація ГО "Ринкова економіка". Матеріал буде корисним при вивченні розділу ГО "Економіка".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

розроблено в рамках дистанційного навчання у зв'язку з всеукраїнським карантином, введеним задля недопущення поширення короновірусної інфекції в Україні ОДЕСЬКИЙ ЮРИДИЧНИЙ ЛІЦЕЙ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІЯК ПРАЦЮЄ РИНКОВА ЕКОНОМІКА?Ця тема досліджує принципи та умови функціонування ринків, розкриває зв’язки між основними суб’єктами ринкової економіки — підприємствами та домогосподарствами, що відбуваються на добровільних засадах. Вивчення ключових термінів — економічна свобода, конкуренція, добровільний обмін, узгодження інтересів, моделі ринкової економіки — допоможе вам у розумінні матеріалу.підготувала Косарева А. В., вчитель курсу «Громадянська освіта»

Номер слайду 2

Визначення 2. Економічна свобода базується на приватній формі власності. Означає вільний вибір видів діяльності, напрямків витрат і споживання. Визначення 1. Ринкова економіка — це спосіб організації економічного життя (економічна система), коли узгодження інтересів учасників економічних відносин і отримання відповідей на питання «Що виробляти?», «Як виробляти?», «Для кого виробляти?» відбувається на вільних ринках. 1-ий ПРИНЦИП РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ:

Номер слайду 3

Визначення 3. Конкуренція — мирне змагання за повноту реалізації власних інтересів 2-ий та 3-ий ПРИНЦИПИ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ: Визначення 4. Автоматизм регулювання — узгодження інтересів продавців і покупців здійснюється завдяки добровільним ринковим угодам і вільному ціноутворенню

Номер слайду 4

ВНАСЛІДОК РУХУ ГРОШОВИХ КОШТІВ ФОРМУЮТЬСЯ: — прибутки або збитки підприємств; — заощадження або борги домогосподарств.

Номер слайду 5

Для чого потрібні гроші?На питання «Що вам необхідно для задоволення потреб?» або «Що потрібно для початку бізнесу?» більшість людей, не замислюючись, відповідає ― гроші. Еволюція грошей від простих товарів, що визнавалися всіма учасниками економічних відносин на певній території (еквівалентом при обміні), до сучасних пластикових банківських карток ― наслідок збільшення обсягів товарного виробництва і торгівлі на місцевих, національних та світових ринках. У сучасному світі більшість (близько 70–90 % в розвинених країнах і близько 30–50 % в країнах, що розвиваються) операцій купівлі-продажу здійснюються за допомогою безготівкових банківських розрахунків.

Номер слайду 6

ЕКОНОМІСТИ ВВАЖАЮТЬ, ЩО ВІЛЬНІ КОНКУРЕНТНІ РИНКИ СПРИЯЮТЬ БІЛЬШІЙ ЕФЕКТИВНОСТІ ЕКОНОМІКИ ТОМУ, ЩО:— товари і послуги виробляються за умов конкуренції з найнижчими витратами, що не веде ані до марнотратства ресурсів, ані до нераціонального їх використання;— вигода від реалізації товарів і послуг значно перевищує витрати, що сприяє виробництву тільки тієї продукції, що користується попитом.

Номер слайду 7

Для вільного ринку потрібні такі передумови:1) ринкова ціна вільно змінюється під впливом попиту і пропозиції.3) права власності на ресурси і товари визначені настільки чітко, що єдиний спосіб їх отримання ― є купівля-продаж;усі учасники ринку мають доступ до повної інформації щодо обсягів продажу на ринку та цін;

Номер слайду 8

Домашнє завдання: Законспектувати виділені визначення. Читати Т. Бакка “Громадянська освіта” § 40.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Войтович Денис Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бондаренко Олександра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
8506
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку