Презентація "Гобелен і музика"

Про матеріал
Презентація «Гобелен і музика» призначена для виступу школярів на Всеукраїнській відкритій учнівській конференції "Мистецтво без меж; шлях до науки". Вона доповнюється розповіддю учнів про мистецтво гобелену та відображення цього процесу у музиці із демонстрацією на фортепіано твору Й.Тамаріна "Старовинний гобелен". Ця презентація може використовуватися на відкритому академконцерті для батьків у музичній школі, котрий проводиться у середині 2 півріччя навчального року.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема проєктного дослідження:«Гобелен і музика»Вииконавці: учні 5-го та 6 класу Переяславської дитячої музичної школи імені Павла Сениці Дроздик Едуард, Леонова Анастасія Консультант: викладач-методист Павленко Олена Василівна

Номер слайду 2

Фортепіанний дует: Леонова Анастасія ―учениця 6 кл. (фортепіано)Дроздик Едуард ― учень 5 кл. (фортепіано)

Номер слайду 3

Гобелен (від фр. gobelin)  це тканий настінний, односторонній, безворсовий килим ручної роботи із сюжетною або орнаментальною композицією, що належить до декоративно-ужиткового мистецтва і виготовлений у паризьких майстернях у ХVII ст. та пізніше. Інші назви:шпалера (нім. spallier, польс. szpalera);тапес (грец. Τάπης), тапетум (лат. tapetum);аррас (англ. arras), арецці, арраці (італ.);вердюра (фр. verdure);текстильне панно, тапісепія (ХХ ст.)Функції:декоративна драпіровка та прикрашання стін;перегородка великих кімнат;утеплення приміщень і замків;символ влади (розміщувався позаду трону);церковне використання на святах;цінний подарунок для вельмож і дипломатів різних держав.

Номер слайду 4

Гобелен із Байо (1070 р.)Сцена, що забражує  Одо, єпископа Байо, який згуртовує військо герцога Вільгейма під час битви під м. Гастінгсе у 1066 р. Собор у Байо (Англія), де зберігається гобелен

Номер слайду 5

Коптські тканини (II-IV ст. н.е.)

Номер слайду 6

Анжерський апокаліпсис (1373-1382 рр.)Сучасна виставка аррасів Анжерського апокаліпсису у музеї міста Анже, Франція

Номер слайду 7

Мільфльор ― тисяча квітів (15 ст.)

Номер слайду 8

Будівля мануфактури гобеленів у ПарижіГравюра С. Леклерка. Мануфактура гобеленів

Номер слайду 9

Й. Тамарін «Старовинний гобелен»С. Назаров(Нижній Новгород)Т. Кисельова(Пермь)Т. Бударіна(Владивосток)Аранжувальники: Й. Тамарін(Катеринбург)

Номер слайду 10

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ! До нових зустрічей.

pptx
Додано
21 листопада 2020
Переглядів
523
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку