Презентація "Єгорине електро-горе"

Про матеріал

Казка про Енергозбереження знайомить учнів із заходами щодо енергозбереження, дає корисні поради; розширює уявлення учнів про електричні прилади й електричний струм; спонукає учнів до виконання правил безпечного користування електроприладами; формує у дітей світогляд дбайливого господаря своєї країни; розвиває зацікавленість учнів до проведення заходів енергозбереження; виховуває відповідальність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Маріупольська загальноосвітня школа І –ІІІ ступенів №61 Вчитель початкових класів. Ластенко Антоніна Іванівна «Єгорине електро - горе»

Номер слайду 2

Був хлопчик Єгорка. Одного разу, коли прийшов додому зі школи, він забіг до себе в кімнату, ввімкнувr

Номер слайду 3

Потім хлопчик побіг гуляти, а прилади відключити забув. Працювали, працювали електроприлади і втомилися…

Номер слайду 4

І сказав голосно Телевізор:- Я так більше не можу, від Єгорки я піду!

Номер слайду 5

Автор: І закричав Магнітофон:- Я нагрівся, перегрівся, пісень вдосталь я наспівався, і зараз я втечу, більше жити так не можу!

Номер слайду 6

Автор: І заспівали тихенько лампи:- Ми напружені до межі, нам жарко, жарко, горимо ми цілий день, і цілу ніч. Але хто нам зможе допомогти? Втечемо, втечемо!

Номер слайду 7

Чайник:- Я кипів, кипів, вже весь спітнів. Єгорка відключити мене забув, дарма електрику спалив. Йдемо, друзі, тікаємо, Єгорку одного залишаємо!

Номер слайду 8

Автор: І сказав Комп'ютер: - Потрібно малого провчити, всім разом з дому приладам піти. Подивимося, що буде він робити і як жити!

Номер слайду 9

Всі разом прилади:- Йдемо, йдемо, тікаємо, хлопці! (прилади тікають, залишаючи лист)

Номер слайду 10

Автор: Прийшов з прогулянки додому Єгорка .Єгорка:- Що таке, чому, нічого я не розумію.?(ходить, дивиться по квартирі)- Де комп'ютер, телевізор, мій магнітофон? Де плита і холодильник, чайник, телефон?

Номер слайду 11

(Єгор знаходить лист і читає його)Лист. Дорогий наш лишенько, лишенько - Єгорко, жити з тобою не хочемо, від тебе ми втечемо. Ти, Єгорко, нас не любив, з мережі не відключив. Даремно енергію спалив!

Номер слайду 12

Автор:- За приладами навздогін швидко, швидко наш Єгорка побіг.Єгорка:- Ой - ой - ой! Ой - ой - ой! Повертайтеся додому!

Номер слайду 13

Чайник:- Ти, брате, мене не відключив, даремно енергію спалив! Лампи:- Ніколи, ми ніколи не повернемося сюди!Автор:- А комп'ютер в'ється, в'ється, а Єгорці не дається. Комп'ютер:- Краще в полі пропадемо, а до Єгорки не підемо.

Номер слайду 14

Єгор:- Ви підіть – но, хороші, додому, ви підіть - но, хороші, зі мною. Я все зрозумів! Буду, буду економити її величність - Електрику. Буду вас не ображати, йти і відключати. Правила економії електроенергії буду виконувати!

Номер слайду 15

Комп'ютер:-Ну, так ладно ж, друзі, підемо до Єгорки ми тоді. Автор:- Люди, бережіть електрику!Не витрачайте її даремно!Адже без електрики, повірте,Нам не можна!

Номер слайду 16

Єгорка: - А зараз я вам, друзі, розповім, як економити її величність - Електрику. Корисні поради на кожен день• Не забувайте завжди вимикати за собою світло!• Не вмикайте відразу багато електроприладів.• Не ставте теплі продукти в холодильник, дайте охолонути їм до кімнатної температури.• Своєчасно видаляйте з електрочайника накип, тому вода в посуді з накипом нагрівається повільно, а електроенергії витрачається більше.• Подивіться, де у вашому будинку можна замінити просту лампу розжарювання на енергозберігаючу.• Утримуйте в чистоті лампи і плафони!• Ваші вікна повинні бути чистими!• Коли закипить рідина, зменшіть нагрів.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 січня 2018
Переглядів
1022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку