Презентація "Гороскоп письменника. "

Про матеріал

Головним завданням вчителя-словесника під час вивчення біографії письменника є створення "ефекту присутності".За допомогою методу "гороскоп письменника" можна покращити урок, зробити його цікавішим та ефективнішим. Завдяки добре підготовленому та вміло викладеному матеріалу учні відчувають "присутність" митця як близької, цікавої їм людини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Гороскоп при вивченні біографії Івана Франка»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Іван Якович Франко народився 27 серпня знак зодіаку - Діва

Номер слайду 4

Серед народжених 27 серпня зустрічаються люди з високим інтелектом.

Номер слайду 5

Діви найчастіше ототожнюють себе з простими людьми, бажають вплинути на все, що відбувається навколо них. Одне, безсумнівно - їх місце поряд із знедоленими.

Номер слайду 6

- З 1877 року Франко починає друкувати оповідання з життя бориславських нафтовиків. Ці твори, за висловом автора, приносять йому «скандальний успіх». Починається конфлікт з владою.

Номер слайду 7

Робота для Діви – це бог, а успіх пов’язаний з логікою, порядком.

Номер слайду 8

Попри важку для хворого Франка фізичну працю, він продовжує писати.

Номер слайду 9

Більшу частину часу Діви проводять в пошуку відповіді на питання, як знайти засіб, який допоміг би вирішити найбільші проблеми людства.

Номер слайду 10

Серед найважливіших ідей Івана Яковича Франка – духовна єдність нації всупереч її розірваності між імперіями інших народів: «…ми мусимо навчитися чути себе українцями - не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів». Його праці мали великий вплив на розвиток історіографії не лише України, а й інших словʼян.

Номер слайду 11

  Діва - яскравий знак

Номер слайду 12

Праці Франка з історії і теорії літератури, фольклористики, етнографії, мовознавства, орієнталістики, суспільних галузей є могутнім внеском у розвиток української та світової науки.

ppt
Додано
1 червня 2018
Переглядів
1910
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку