Презентація "Гостинність і щедрість"

Про матеріал
В основі презентації - конспект уроку з основ - християнської етики, надісланий раніше: "Гостинність і щедрість". Презентація була представлена на конкурсі вчителів духовно - морального спрямування в м. Острозі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГОСТИННІСТЬ І ЩЕДРІСТЬ

Номер слайду 2

Братня любов нехай між вами буде. Гостинності не забувайте, бо нею деякі, не відаючи того, ангелів були прийняли в гості.Євр.13;1 – 2.

Номер слайду 3

МЕТА УРОКУУсвідомити важливість щедрості та гостинності у житті християнина;Визначити основну думку біблійного оповідання про зустріч Авраама з небесними гостями;Розвивати творче мислення, здібності, пам’ять;Виховувати почуття любові, щедрості;Вивчити пісню “ Мій ангеле святий”;Виготовити паперового ангела;доброзичли- Вивчити пісню “ Бути радісними і щасливими !!!

Номер слайду 4

Український народ – гостинний і щедрий Князь Володимир Мономах - дітям (ХІІ ст.): “Куди б не прийшли і де б не зупинилися, напійте і нагодуйте нужденного. Найбільше шануйте гостя, звідки б він до вас не прийшов: простий чи знатний, чи посол; якщо не можете пошанувати його подарунком, то пригостіть його їжею і питвом … - Що називаємо щедрістю, гостинністю? - Наведіть приклади гостинності у ваших родинах. Чому гостинність така шанована у нашому народі?Як ви розумієте ключовий вірш уроку?

Номер слайду 5

Читання Святого Письма. Запалимо свічку і прочитаємо з родиною біблійне оповідання про Авраама та гостей, яких він прийняв. Прочитати оповідання самостійно. Які чесноти характеру виявив Авраам?Ким насправді виявилися подорожні?Чого навчає Біблія? Запишемо: Щедрість – уміння охоче ділитися майном чи коштами. Гостинність – народна традиція з любов’ю та повагою приймати і частувати гостей.

Номер слайду 6

НАШ АНГЕЛ ОХОРОНЕЦЬАнгел – небесна істота, посланець, вісник Бога. Зображений з крилами – бо швидко виконує Божу волю. На іконах бачимо їх у вигляді вродливих юнаків на знак їхньої духовної краси. Багато разів ангели з’являлися у вигляді людини. Кожному християнинові Бог дає при хрещенні ангела – хоронителя.

Номер слайду 7

Святе Письмо про ангелів. Ангел Господній стоїть на варті навкруг тих, що Його бояться – і їх визволяє псалом 33;8 Бо своїм ангелам Він накаже про тебе, щоб тебе пильнували на всіх дорогах твоїх, -на руках вони будуть носити тебе,щоб не вдарив об камінь своєї ноги псалом 90;11 - 12

Номер слайду 8

МІЙ АНГЕЛЕ СВЯТИЙМій ангеле святий, небесний друже мій. Веди мене до Бога, бо це моя дорога /2р. Щодня мене пильнуй, від злого все рятуй. Я хочу свято жити і Господу служити /2р.

Номер слайду 9

ПАПЕРОВІ АНГЕЛИКИ

Номер слайду 10

ЯК ВИГОТОВИТИ АНГЕЛИКАМаємо кольоровий папір, звичайні білі аркуші А4. Клей, ножиці, кольорові фломастери, перлинки (за бажанням),кольорові цупкі стрічки (використовують для оформлення букетів). Відеоматеріал:https//handmadebase (Як зробити ангела своїми руками з паперу);https//bigmirledi.com (Паперові ангели з паперу. Цікава добірка ідей )

Номер слайду 11

Номер слайду 12

РЕФЛЕКСІЯ - Сядьте якомога зручніше. - Уявіть над собою зоряне небо. - Оберіть одну зірочку - вона тепер належить вам. - Виберіть колір, якого найбільше прагне ваша душа і включіть зірочку цього кольору. Кольоровий промінь широкий, він все довкола заповнює своїм сяйвом. Вдихніть на раз – два – три, уявляючи, що ви вдихаєте кольорове повітря. Воно проникає через ніс і наповнює все ваше тіло. Спробуйте це відчути і побачити. - Видихніть кольорове повітря на раз – два – три.

Номер слайду 13

РЕЗУЛЬТАТИ НАШОЇ ПРАЦІ Чого навчає оповідання про Авраама?- Що нового дізналися про ангелів?- Що називаємо гостинністю?- А щедрістю? Хто для нас є прикладом щедрості?- Хто з давньоруських князів повчав дітей бути гостинними? Легко бути щедрими? Обміняйтесь ангеликами із своїм сусідом за партою( або вдома в родині)!- Ви задоволені?- Більше щастя давати, ніж брати!

Номер слайду 14

Молитва до ангела - хоронителя

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Записати сім діл милосердя до тіла і вивчити їх напам’ять: Голодного нагодувати. Спраглого напоїти. Нагого ( що потребує одежі) зодягнути. Хворого провідати. Ув’язненого навістити. Подорожнього в дім прийняти. Померлого похоронити.

Номер слайду 16

МОЛОДЦІ!!!

pptx
Додано
27 липня 2022
Переглядів
1933
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку