Презентація. Графіка. Ботанічні замальовки.

Про матеріал
Графіку можна вважати основою всіх образотворчих мистецтв. Уважне спостереження за природою навчає нас іноді ліпше, ніж книжка.Тільки спостереженнямиз олівцем у руках можна опанувати художню грамоту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Графіка. Ботанічні замальовки.5 клас

Номер слайду 2

Мета:навчальна: ознайомити учнів з поняттями «замальовка», «натура»; навчити уважноспостерігати за природою, малювати з натури об’єкти природи; розвивальна: розвивати вміння насолоджуватися природою, аналізувати природніформи; формувати естетичні почуття, смак; активізувати творчу ініціативу учнів;виховна: виховувати любов до природи та творів образотворчого мистецтва.

Номер слайду 3

Уявіть себе справжніми художниками і придивіться до квітів, листя. Чи змінюється їх форма, якщо роздивлятися її з різних боків? Які зміни ви помічаєте?

Номер слайду 4

Клод Моне « Соняхи»

Номер слайду 5

Джосеф Родефер де Кемп « Троянди»

Номер слайду 6

Що таке графіка?ŠŠ Які твори ми називаємо графічними?ŠŠ Які матеріали та інструменти використовує художник-графік?

Номер слайду 7

Замальовка — малюнок з натури, виконаний переважно поза майстернеюз метою збагачення матеріалу для значнішої роботи або задля практичноговправляння (може бути дуже деталізованою).

Номер слайду 8

Натура (у практиці образотворчого мистецтва) — те, що є предметом зображення для художника.

Номер слайду 9

Інструктаж. Послідовність виконання роботи1. Визначте місце майбутнього зображення на аркуші паперу.2. Уважно роздивіться те, що маєте зобразити (визначте пропорції частин та загальну форму квітки або листочка). 3. Легкими рухами олівця намітьте майбутнє зображення, постійно порівнюючи його з натурою. 4. Видаліть за допомогою гумки всі зайві лінії. 5. З’ясуйте найсвітліші та найтемніші місця натури та тонові переходи між ними. 6. . Не захоплюйтеся зображенням деталей, дивіться на зображення взагалі,постійно порівнюйте створюване зображення з натурою.

Номер слайду 10

pptx
Додано
9 жовтня 2022
Переглядів
596
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку