Презентація. Греко-перські війни (500-449 рр. до н.е.)

Про матеріал
Сформувати уявлення про греко-перські війни, стратегію й тактику воюючих держав; визначити причини та наслідки греко-перських війн; розглянути перебіг подій; розвивати вміння працювати в групах, виділяти головне, складати текстові таблиці; формувати негативне ставлення до будь-яких проявів насильства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Дата: 499–449 до н.е. Місце: континентальна Греція, Фракія, Егейські острови, Мала Азія, Кіпр та Єгипет Результат:Перемога греків (Каллієвий мир) Територіальні зміни: Македонія, Фракія та Іонія здобули незалежність від Персії

Номер слайду 6

Сторони Афіни і Спарта та союзні грецькі поліси Імперія Ахеменідів Стародавня Македонія (початкова фаза)

Номер слайду 7

Мільтіад Фемістокл Леонід I † Павсаній Кімон † Перикл

Номер слайду 8

Артаферн Датіс Артаферн (син Артаферна) Ксеркс I Мардоній † Гідарн Артабаз Мегабіз

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Грецька бойова бірема

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Переможець персів Мільтіад отримав від громадян нагороду: на картині, що зображала Марафонську битву, він був намальований попереду інших стратегів. На вимогу Мільтіада, увінчати його лавровим вінком, на народних зборах один з громадян відповів: „Коли ти, Мільтіад, один поб’єш варварів, тоді і вимагай нагороди для себе”. Подальша доля Мільтіада склалася трагічно: спочатку афіняни поставили його на чолі флоту для завоювання островів Егейського моря, але вже після першої невдачі був звинувачений у зраді, присуджений до величезного штрафу і кинутий до в’язниці. Через рік після переможної битви Мільтіад помер від рани у в’язниці. Після цього з честю був похований у могилі разом з 192 афінянами, що загинули в Марафонській битві.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Доля героя Саламінської битви виявилась трагічною. Фемістокл був запідозрений у зрадницьких відносинах з перським царем. Не чекаючи покарання Фемістокл тікає в Персію, де знайшов притулок у колишніх своїх ворогів. Завдяки своєму розуму і хитрості він увійшов у довіру до перського царя і зажив на чужині у розкоші і задоволеннях. Але коли цар зажадав від нього очолити новий похід проти греків, Фемістокл прийняв отруту, щоб не зраджувати батьківщині.

ppt
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
2019
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку