Презентація " Громадянство України"

Про матеріал
Презентація. План: людина, особа, громадянин, поняття " громадянство", хто стає громадянином України, припинення громадянства. Питанння для самоконтролю, рефлексія, домашнє завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

10. Громадянство України Виконала Вчитель правознавства Линник Маргарита Миколаївна

Номер слайду 2

План Людина, особа, громадянин. Поняття « Громадянство»Хто стає громадянином України. Припинення Громадянства України

Номер слайду 3

1. Людина, особа, громадянин. Коли ми звертаємось до когось з людей, з якими спілкуємось, чи говоримо про кого небудь, ми використовуємо різні слова-знайомого називаємо на ім’я чи прізвище, незнайомого людина або громадянин. Чи однакові за змістом ці поняття з точки зору права?

Номер слайду 4

Поняття «особа», «людина» та «громадянин» тісно між собою пов’язані. Вони стосуються одного і того ж самого об’єкта, але мають свої особливості. Людинаце жива розумна істота, яка має волю, дар мислення, здатна виробляти знаряддя праці та може свідомо користуватися ними. Кожна людина має зв’язок із суспільством, у якому вона живе. Люди рівні у правах, але це не означає, що вони однакові або схожі один на одного з точки зору фізичних чи розумових здібностей, талантів. Проте лише біологічне в людині не визначає її як особистість. Громадянинлюдина, яка має стійкий правовий зв’язок з конкретною державою, що проявляється у взаємних правах та обов’язках.

Номер слайду 5

Історичний екскурсІсторичний екскурс. Поняття «громадянство» виникло ще 594 року до н.е., коли імператор Солон проголосив Аттику вільною та незалежною, а демос – громадянами, тобто такими, що мають право голосу в громадських зборах, можуть обирати і бути обраними.

Номер слайду 6

Право на громадянство – це невід'ємне право кожної людини (стаття 4 Конституції України). Громадянство в Україні регулюється наступними нормативними документами:1. Конституція України.2. Закон України «Про громадянство України» (2001 р.).3. Закон України «Про правовий статус іноземців» (1994 р). Отже, громадянство – це стійкий юридично визначений, необмежений

Номер слайду 7

2. Поняття « Громадянство»Громадя́нство  — юридично визначений, стійкий, необмежений у просторі правовий зв'язок між особою  і певною державою, що визначає їхні права та обов'язки . Громадянство передбачає певну сукупність взаємних політичних, соціальних прав та обов'язків.

Номер слайду 8

3. Хто стає громадянином України. Хто має право на громадянтво України?Закон України « Про громадянство України» Стаття 7. Набуття громадянства України за народженням. Стаття 8. Набуття гроиадянства України за територіальним походженням Стаття 9. Прийняття до громадянства

Номер слайду 9

Номер слайду 10

4. Припинення Громадянства УкраїниІз Закону України « Про громадянство України»Стаття 18. Вихід з громадянства України. Стаття 19. Підстави для втрати громадянства України

Номер слайду 11

Питання для самоконтролю1. Якими нормативними документами регулюється громадянство в Україні?2. Назвіть документи, які підтверджують громадянство України.3. Назвіть умови прийняття до громадянства України.4. Яким чином припиняється громадянство України

Номер слайду 12

Рефлексія Я сьогодні дізнався/дізналася про… Я вже чув, чула про …… Мене вразило...... Обов’язково розкажу своїм друзям та близьким про…..

Номер слайду 13

Домашнє завдання Опрацювати § 10. Завдання 1-9 усно. Завдання 10 письмово ст. 80.

pptx
Пов’язані теми
Правознавство, Презентації
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку