Презентація " Губна помада"

Про матеріал

Матеріал рекомендовано для вивчення предмету "Основи здоровя" . Представлено історичні відомості про помаду ( від Стародавнього Египту до 19 ст.). Також, дана презентація "розповідає" про види помад ( зволожуючі, живильні, гігіенічні, стійкі, помади - блиски, для збільшення губ і так далі.. Детально описано склад помад. Для учнів буде цікаво дізнатись про історію виникнання помад, а також, які інгридіенти входять до складу помад. Чи шкідливі помади чи, навпаки, корисні для наших губ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Губна помада

Номер слайду 2

Помада — запашна косметична мазь, що є сумішшю жиру з ароматизованими речовинами. Має гідрофільні властивості. Використовується для фарбування губ. Появі «яскравої досконалості» ми з вами зобов'язані народу Месопотамії, саме там, вперше почали використовувати губну помаду, при виготовленні якої використовували червоний пігмент, бджолиний віск і тваринний жир

Номер слайду 3

Історики відзначають, що перші помади, що випускались промислово (на відміну від кустарної продукції), з'явилися близько 1884 року.

Номер слайду 4

1903 рік - на Всесвітній виставці в Амстердамі справжньою сенсацією стала косметична новинка, призначена для нанесення на жіночі губи. Цей засіб по гідності оцінили жінки, що відвідали виставку, серед яких була знаменита актриса Сара Бернар.1915 рік - в США вперше з'явилися у продажу такі знайомі нам тюбики помади; помада знайшла свій сучасний зовнішній вигляд.

Номер слайду 5

Вимоги до помад- Вона не повинна стягувати губи і викликати відчуття тяжкості;- Помада повинна м'яко і легко наноситися на губи і рівно лягати;- Повинна викликати приємне м'яке відчуття на губах;- Повинна володіти приємним запахом;- Поверхня повинна бути гладкою;- Стержень помади повинен бути міцним;- Під дією сонця хороша помада не повинна танути, як морозиво.- Губна помада не повинна розтікатися і бути дуже жирною, але при цьому вона не повинна бути дуже сухою, щоб не сушити ваші губи.

Номер слайду 6

Види помад. ЖивильніЗволожуючі

Номер слайду 7

Стійкі Гігієнічні або вітамінні

Номер слайду 8

Помади, які надають об’єм Блиски для губ

Номер слайду 9

Склад помад - Віск (бджолиний, карнаубський, канделільский; - Масла і олії(оливкова, рицинова, масло какао і мінеральні олії (отримані шляхом обробки нафти); - Барвники (мінеральні пігменти:двоокис титану (білий пігмент) вибілює червоний барвник, окис заліза, кармин; - Ланолін; - Вітаміни А і Е, фолієва кислота; - Колаген; - Масло авокадо, масло ши, масло чайного дерева, алое віра — володіють захисними і омолоджуючими властивостями ; - Для блиску часто додають слюду; - Для більш тривалого зберігання в губну помаду додають невелику кількість консервантів, а для приємного запаху – ароматизатори.

Номер слайду 10

Контрольні питання1. Які вимоги до помад?2. В перекладі з французької помада означає ….3. В якому році на Всесвітній виставці вперше представили помаду?4. На які види по призначенню поділяють помади?5. Які речовини входять до складу помад?

pptx
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
3266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку