Презентація гуртка "Паперові фантазії"

Про матеріал
Презентація представлена як варіант оформлення до творчого звіту роботи гуртка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рава-Руський міський будинок дитячої та юнацької творчості

Номер слайду 2

Керівник гуртка: Плесак Наталія Ярославівна Джерела здібностей і обдарувань дітей – на кінчиках їхніх пальців. Від пальців, образно кажучи, ідуть струмочки, які живлять джерело творчої думки. В.О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Папір – найкращий матеріал для творчості Папір – дуже виразний та піддатливий матеріал. З нього можна створити цілий світ. Будь-яка робота з папером - складання, вирізання, скручування є не тільки захоплююча, але й пізнавальна. Папір дозволяє дитині проявити свою індивідуальність, втілити задум, відчути радість творчості.

Номер слайду 4

Паперові техніки На гуртку пропонуються для засвоєння і вивчення різні техніки роботи з папером:

Номер слайду 5

Долинна Настя Квілінг – мистецтво виготовлення плоских або об`ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу.

Номер слайду 6

Плесак Оксана Колективна робота Паперопластика - техніка виготовлення об'ємних, напівоб'ємних виробів із паперу. Квіти, тварини, казкові герої, зроблені в цій техніці, за рахунок об’єму виглядають як справжні твори мистецтва.

Номер слайду 7

Пап'є-маше - це не просто папір і клей. Це – матеріал, з якого можна зробити що завгодно: карнавальну маску, ляльку, смішну фігурку, вазу, овочі та фрукти та багато іншого… Усе залежить лише від фантазії та навичок, які досить просто здобути.

Номер слайду 8

Оригамі - старовинна техніка складання різноманітних фігур із квадрата паперу без застосування клею та нижниць. Заняття оригамі — це унікальний різновид інтелектуальної гри, яка сприяє гармонійному розвитку образної, логічної та емоційно-вольової сфери людини.

Номер слайду 9

Паперові техніки як дидактичний засіб навчання у гуртку: розвиває моторику рук; розвиває естетичний смак; розвиває спостережливість, увагу; сприяє розвитку всіх розумових процесів; ініціює творче мислення, фантазію; підвищує рівень художньо-естетичного сприймання; збагачує життєвий та художній досвід, емоційну сферу; сприяє опануванню різних типів практичної роботи; стимулює пошукову діяльність, здатність виконувати завдання різними способами.

Номер слайду 10

Компетентності вихованця Пізнавальна Практична Творча Соціальна Оволодіння знаннями про папір, його виробництво, види, властивості, способи конструювання з паперу Формування вмінь і навичок роботи з папером; виготовлення виробів у різних техніках, застосування основних прийомів роботи Формування творчої особистості, емоційний, фізичний та інтелектуальний розвиток; задоволення потреби особистості у творчій  само-реалізації Виховання культури праці; формування дружніх стосунків у колективі; відчуття відповідальності, колективізму, взаємодопомоги Навчання паперовим технік в навчальному процесі позашкільного закладу дозволяє формувати компетентності вихованця

Номер слайду 11

Що дають заняття у гуртку? На заняттях гуртка діти знайомляться з видами паперу, історією виникнення мистецтва, вивчають базові форми, набувають навички виготовлення деталей і заготовок для створення композицій. На першому році занять вихованці вивчають більш прості елементи, створюють прості композиції і сувеніри. В подальшому роботи ускладнюються, стають досконалішими і вибагливішими. Це потребує значної праці і зусиль, але кінцевий результат порадує не лише гуртківців, а й їхніх близьких.

Номер слайду 12

Паперові техніки ,які ми вивчаємо,сприяють розвитку дрібної моторики у дітей. А це дуже важливий процес у формуванні інтелекту дитини. Робота з папером розвиває естетичний смак; покращує сприйняття, спостережливість, увагу, уяву; сприяє розвитку всіх розумових процесів; Ініціює творче мислення, фантазію; підвищує рівень художньо-естетичного сприймання; збагачує життєвий та художній досвід та емоційну сферу.

Номер слайду 13

Робота з папе-ром надзвичайно цікава. Вихованці пра-цюють у дружньому колективі, вчаться допомагати один одному, стимулю-ють один одного. Це творча праця, що сприяє розвитку художнього мисле-ння, фантазії і креативності. А це дозволяє створю-вати все нові й нові образи і форми.

Номер слайду 14

Кулієвич Соломія Ревуцька Настя Мастикаш Андріана Богуцька Руслана Нестерак Євгенія Буньо Юля Дзень Юлія Ласкаво просимо у дивовижний світ паперу і кольору!

Номер слайду 15

Наші вихованці

Номер слайду 16

Участь у виставках

Номер слайду 17

Найкращі вихованці -переможці у конкурсах різних рівнів. Плесак Оксана Поплавська Віка Плесак Оксана Колективна робота

Номер слайду 18

Обласний конкурс орігамі Цимбалюк Аліна Білан Іра Плесак Оксана Дзень Юля Плесак Оксана Колективна робота

Номер слайду 19

Ми уміємо не тільки гарно працювати, а й відпочивати Свято печеної картоплі Екскурсія у пожежну частину У тренажерному залі На прогулянці у парку Наші подорожі По екологічній стежині

Номер слайду 20

Цікаво у Львові

Номер слайду 21

Прилетіло літо як на крилах, принесло нам літо дні щасливі

Номер слайду 22

Запрошуємо усіх у наш світ паперових фантазій !

ppt
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
2521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку