Презентація "Характеристика елементів"

Про матеріал

Дидактичний матеріал до уроків з теми "Будова атома. Періодичний закон і Періодична система хімічних елементів Д. І. Менделєєва"

Представлено план характеристики хімічних елементів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характеристика хімічних елементів малих періодів за їх місцем у періодичній системі та будовою атома

Номер слайду 2

Цілі уроку:закріпити знання про будову атомів хімічних елементів малих періодів та будову їх електронних оболонок;розглянути план характеристики елемента за його розміщенням у періодичній системі та будовою атома; навчитися характеризувати елементи за положенням у періодичній системі і будовою атома.

Номер слайду 3

Хімічний диктант. Надати відповідь «ТАК», якщо твердження правильне, слово « НІ» - якщо неправильне.⌒ - відповідь «ТАК»;___ - відповідь «НІ»1. Число електронів, що може міститися на s- підрівні – 2.2. Елемент Нітроген має непарний заряд ядра.3. Форма p – орбіталі – об’ємна вісімка.4. Радіоактивне випромінювання не шкідливе для здоров’я.5. 1s22s22p63s1 - електронна конфігурація, що відповідаєелементу Nа.6. Хімічний елемент з порядковим номером 14 має 13 протонів і14 електронів.

Номер слайду 4

⌒ - відповідь «ТАК»;___ - відповідь «НІ»7. Радіоактивний розпад – процес не мимовільний і відбуваєтьсяпри певній стимуляції атомів.12. Елемент з нуклонним числом 207 – містить 100 нейтронів.8. У ядрі нукліду Хлору – 37 (37 Cl), міститься 20 нейтронів.9. Елемент Al має два енергетичних рівні.10. У хімічного елементу Карбону на зовнішньому енергетичному рівні – 4 електрони.11. Елемент із протонним числом 16 – це Сульфур.

Номер слайду 5

План характеристики хімічних елементів за положенням у періодичній системі та будовою атомівІ. Назва елемента, його символ, Ar.ІІ. Положення у періодичній системі:порядковий номер;номер періоду;номер групи, підгрупа.

Номер слайду 6

ІІІ. Будова атома:заряд ядра;кількість протонів, електронів, нейтронів;число енергетичних рівнів і розміщення на них електронів;електронна формула;графічне зображення будови електронної оболонки атома;кількість електронів на зовнішньому рівні, скільки електронів не вистачає до завершення. План характеристики хімічних елементів за положенням у періодичній системі та будовою атомів

Номер слайду 7

IV. Метал чи неметал. План характеристики хімічних елементів за положенням у періодичній системі та будовою атомів{1 FECB4 D8-DB02-4 DC6-A0 A2-4 F2 EBAE1 DC90}для металівдля неметалівз киснем;з неметалами;з кислотою.з киснем;з металами;з воднем.властивості простої речовини:

Номер слайду 8

V. Вищий оксид: Формула, місце класифікації (характер). План характеристики хімічних елементів за положенням у періодичній системі та будовою атомів. Властивості:{1 FECB4 D8-DB02-4 DC6-A0 A2-4 F2 EBAE1 DC90}для основнихдля амфотернихдля кислотнихз водою;з кислотними оксидами;з кислотами.з кислотами;з лугами.з водою;з основними оксидами;з лугами.

Номер слайду 9

VІ. Вищий гідроксид: Формула, місце у класифікації (характер). План характеристики хімічних елементів за положенням у періодичній системі та будовою атомів. Властивості:{1 FECB4 D8-DB02-4 DC6-A0 A2-4 F2 EBAE1 DC90}для основдля амфотерних гідроксидівдля кислотз кислотами;з кислотними оксидами;з солями.з кислотами;з лугами;розклад за t.з основами;з основними оксидами;з солями;з металами. VІІ. Воднева сполука.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Галюк Наталія Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 листопада 2018
Переглядів
3508
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку