Презентація "Харчування і стратегія здоров'я"

Про матеріал

Презентація "Харчування і стратегія здоров'я":
  1. 1.Стратегія правильного харчування
  2. Стратегія переїдання:
  3. Стратегія недоїдання;
  4. Групи харчових домішок;
  5. Поради тим, хто вибирає продукти;
  6. Основи здорового харчування;
  7. Принципи здорового харчування.

Презентація може бути використана на уроках біології, основ здоров'я, позакласній і виховній роботах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчування і стратегія здоров´я

Номер слайду 2

Стратегія правильного харчування- Дивлюся, з яких страв я можу вибрати.- Оцінюю свіжість продуктів. - Уявляю їхній смак і відчуття в шлунку після того, як їх з’їм.-З’їдаю їжу повільно, доки не відчую легку ситість.- Якщо їжа залишилася на тарілці, ставлю її в холодильник.

Номер слайду 3

Стратегія переїданняЇм не замислюючись. Роблю інші справи водночас з їжею. Уявляю собі тільки смак їжі.Їм доти, допоки все не з’їм. Дивуюся своїй надмірній вазі.

Номер слайду 4

Стратегія недоїдання. Постійно думаю про свою вагу. Старанно вираховую калорійність і кількість їжі. Намагаюся вибрати найменш привабливу страву. Намагаюсь з’їсти якомога менше. Дотримуюсь дієти. Пишаюся зниженням ваги. Потрапляю до лікарні з виснаженням або повертаюся до переїдання.

Номер слайду 5

Групи харчових домішок. Регулятори смаку і аромату (ароматизатори, смакові добавки - Е600-699, підсолоджувачі - Е900-999).2. Поліпшувачі зовнішнього вигляду ( барвники - Е100-182, стабілізатори - Е400-499, відбілювачі).3. Регулятори консистенції, які формують текстуру (згущувачі, гелеутворювачі,емульгатори - Е500-599, стабілізатори, розріджувачі).4. Регулятори зберігання ( консерванти -Е200-299, антиоксиданти - Е300-399, антиокислювачі).

Номер слайду 6

Поради тим, хто вибирає продукти. Уважно читай інформацію на упаковці чи етикетці про сорт продукту, його склад, дату виготовлення і термін реалізації, умови і термін зберігання, адресу виробника. Не купуй продуктів з неприродно яскравим забарвленням. Не купуй продуктів з надто тривалим терміном зберігання. Що менший список інгредієнтів, то краще. Уникай вживання майонезу, маргарину, смаженої картоплі, копченостей. Припини перекушувати чіпсами, готовими сніданками, супами з пакету, хотдогами, гамбургерами – це “мертва” їжа. Надавай перевагу свіжим сирим овочам і фруктам, сухофруктам. Бажання бути здоровим повинно переважати над бажанням спожити страву чи продукт, які можуть зашкодити зараз чи в недалекому майбутньому. Дотримуйся принципів здорового харчування.

Номер слайду 7

Основи здорового харчування 4 3 2 1

Номер слайду 8

Принципи здорового харчування Кількість та якість харчових продуктів, споживаних людиною, повинна відповідати виду праці( фізична чи розумова), віковим та індивідуальним особливостям організму, умовам життя, порам року. Споживання їжі лише в певні години зумовлює краще виділення травних соків. Ніколи не варто їсти без почуття голоду. Споживання їжі покликане тамувати голод, а не спричиняти почуття надмірної ситості. Помірне та якісне пережовування їжі сприяє нормальному травленню і запобігає захворюванням шлунково-кишкового тракту. Відразу після їжі не виконуй важку роботу і не лягай спати. Прагни до якнайширшого вибору продуктів харчування, намагайся вживати продукти своєї місцевості,узгоджуй їх споживання з національними традиціями.

pptx
Додано
18 липня 2018
Переглядів
943
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку