Презентація може бути використана на уроках біології, основ здоров'я, позакласній і виховній роботах.
Групи харчових домішок. Регулятори смаку і аромату (ароматизатори, смакові добавки - Е600-699, підсолоджувачі - Е900-999).2. Поліпшувачі зовнішнього вигляду ( барвники - Е100-182, стабілізатори - Е400-499, відбілювачі).3. Регулятори консистенції, які формують текстуру (згущувачі, гелеутворювачі,емульгатори - Е500-599, стабілізатори, розріджувачі).4. Регулятори зберігання ( консерванти -Е200-299, антиоксиданти - Е300-399, антиокислювачі).
Поради тим, хто вибирає продукти. Уважно читай інформацію на упаковці чи етикетці про сорт продукту, його склад, дату виготовлення і термін реалізації, умови і термін зберігання, адресу виробника. Не купуй продуктів з неприродно яскравим забарвленням. Не купуй продуктів з надто тривалим терміном зберігання. Що менший список інгредієнтів, то краще. Уникай вживання майонезу, маргарину, смаженої картоплі, копченостей. Припини перекушувати чіпсами, готовими сніданками, супами з пакету, хотдогами, гамбургерами – це “мертва” їжа. Надавай перевагу свіжим сирим овочам і фруктам, сухофруктам. Бажання бути здоровим повинно переважати над бажанням спожити страву чи продукт, які можуть зашкодити зараз чи в недалекому майбутньому. Дотримуйся принципів здорового харчування.
Принципи здорового харчування Кількість та якість харчових продуктів, споживаних людиною, повинна відповідати виду праці( фізична чи розумова), віковим та індивідуальним особливостям організму, умовам життя, порам року. Споживання їжі лише в певні години зумовлює краще виділення травних соків. Ніколи не варто їсти без почуття голоду. Споживання їжі покликане тамувати голод, а не спричиняти почуття надмірної ситості. Помірне та якісне пережовування їжі сприяє нормальному травленню і запобігає захворюванням шлунково-кишкового тракту. Відразу після їжі не виконуй важку роботу і не лягай спати. Прагни до якнайширшого вибору продуктів харчування, намагайся вживати продукти своєї місцевості,узгоджуй їх споживання з національними традиціями.