Презентація " Харківські письменники та поети дітям"

Про матеріал
Презентація на тему: "Харківські поети та письменники дітям". У презентації висвітлюється інформація щодо біографій та творчого здобутку харківських митців, таких як Вадим Левін, Ірина Потаніна, Роман Левін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харківські поети та письменникидітямфрагмент мультимедійного супроводу до уроків літературного читання. Романовська Ганна Павлівнавчитель початкових класів

Номер слайду 2

Слобожанщина завжди була багата на літературні таланти. Тут народжувалися і утверджувалися своєю творчістю багато наших всесвітньо відомих земляків, які прославили Харківщину та Україну на весь світ.

Номер слайду 3

Вадим Левін   Вадим Олександрович Левін - відомий дитячий поет, педагог, кандидат психологічних наук, співавтор сучасного Букваря (система Д. Б. Ельконіна - В. В. Давидова) і підручників з російської мови, автор численних книг з педагогіки. Народився в 1933 році в Харкові.

Номер слайду 4

Роман Левін Народився 30 липня 1939 року в Лубнах (Полтавська обл.) В родині військового. Війну зустрів десятирічним хлопчиком на кордоні в Бресті, де служив його батько. Там були розстріляні фашистами його найближчі люди: мама, сестричка, бабуся і дід. Та й сам він дивом уцілів, від смерті тричі його рятували незнайомі прості жалісливі жінки. Сергій Смирнов у своїй знаменитій книзі «Брестська фортеця» присвятив Роману Левіну цілий розділ - «Хлопчик з Бреста». З 36 тисяч загиблих в тому прикордонному білоруському місті на сьогодні в живих залишився тільки він один. Лауреат муніципальної премії імені Олександра Олеся, автор тридцяти книг віршів і прози.

Номер слайду 5

Ірина Сергіївна Потаніна Свою першу книгу надрукувала у видавництві «АСТ» в 2001 р. Пише як дорослі так і дитячі книжки, працює в жанрах детективу та фантастики. Народилася в Харкові 14 серпня 1979. Коли їй виповнилося три роки родина переїхала жити в Росію, у Воркуту. Через рік після закінчення загальної середньої школи поступила на механіко-математичний факультет ХНУ імені Каразіна. Згодом отримала другу освіту, теж в ХНУ, на кафедрі медіа-комунікацій соціологічного факультету.

Номер слайду 6

* http://bibl.kharkiv.ua/bibliokuznya/vidavnicha-diyalnist/64-bibliografichni-vidannya/267-kharkivski-pismenniki-dityam* http://bibliomiste4ko.kharkiv.ua/harkivski-pismenniki---dityam. Харківські митці варті того, щоб ми знали їх і пишались їхніми здобутками.

pptx
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
2804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку