Презентація "Хоч страшні, але корисні"

Про матеріал
У презентації "Хоч страшні, але корисні", що присвячена Міжнародному дню кажана, міститься цікава інформація про таку страшну на вигляд, овіяну жахливими міфами, але дуже корисну тваринку, яка знаходиться на межі зникнення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Хоч страшні, але корисні»Хвилинка-цікавинка

Номер слайду 2

Міжнароднийдень кажана 17квітня

Номер слайду 3

День започаткований Міжнародною організацією охорони рукокрилих для того, щоб звернути увагу на дивовижних ссавців, які визнані природоохоронними організаціями вразливою групою тварин, яка потребує охорони.

Номер слайду 4

Рукокрилі, або кажани, представляють одну з найбагатших за видовим складом груп ссавців. Наука, що вивчаєкажанів, називається хіроптерологія.

Номер слайду 5

Всі 28 видів рукокрилих фауни України занесенідо Червоної книги України

Номер слайду 6

Кажанів, що мешкають в Україні та Європі, боятися не варто – всі вони комахоїдні. Кажани – єдині ссавці, які реально опанували здатністю літати.

Номер слайду 7

Звисають униз головою, тримаючись кігтями задніх лапок за опору. Складають крила навколо тіла, щоб було тепліше. Кажани орієнтуються у темряві за допомогою ультразвукової ехолокації.

Номер слайду 8

Цим вони компенсують великі втрати вологи через літальні шкірні перетинки. Полювання кажани починають з водопою.

Номер слайду 9

У 2012 році в Україні випущено пам’ятну монету, приурочену цій корисній тваринці.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

1. До якого виду належать кажани?2. Чому кажани починають полювання з водопою?3. Як кажани орієнтуються у темряві?4. Як відпочивають кажани?5. Як називається наука, що вивчає кажанів1. Рукокрилі, або кажани, представляють одну з найбагатших за видовим складом груп ссавців.2. Полювання кажани починають з водопою, компенсуючи великі втрати вологи через літальні шкірні перетинки.3. Кажани орієнтуються у темряві за допомогою ультразвукової ехолокації.4. Звисають униз головою, тримаючись кігтями задніх лапок за опору. Складають крила навколо тіла, щоб було тепліше.5. Хіроптерологія.

pptx
Додано
17 квітня 2023
Переглядів
420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку