Презентація: "Хореографія у спорті".

Про матеріал
Тенденція розвитку спорту передбачає подальше зростання складності вправ у видах спорту зі складною координацією, до яких, зокрема, відносяться спортивна і художня гімнастика, спортивна акробатика та аеробіка, фігурне катання, синхронне плавання, стрибки у воду, стрибки на батуті та ін. Вже зараз спостерігається високий рівень насиченості програм складними елементами. Перед тренерами і спортивними хореографами стоїть завдання: в обмежений період часу вмістити максимальну кількість складних елементів, створити яскраву, оригінальну композицію та наситити її емоційним змістом. В реалізації цього завдання значну роль відіграє хореографічна підготовка, що зумовлює необхідність більш детального її вивчення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хореографія у спорті.

Номер слайду 2

Тенденція розвитку спорту передбачає подальше зростання складності вправ у видах спорту зі складною координацією, до яких, зокрема, відносяться спортивна і художня гімнастика, спортивна акробатика та аеробіка, фігурне катання, синхронне плавання, стрибки у воду, стрибки на батуті та ін. Вже зараз спостерігається високий рівень насиченості програм складними елементами. Перед тренерами і спортивними хореографами стоїть завдання: в обмежений період часу вмістити максимальну кількість складних елементів, створити яскраву, оригінальну композицію та наситити її емоційним змістом.

Номер слайду 3

Значення хореографічної підготовки у спорті:важливий засіб естетичного виховання,засіб розвитку творчих здібностей спортсменів,засіб вирішення освітніх завдань,засіб підвищення функціональних можливостей спортсменів,засіб розвитку необхідних фізичних якостей.

Номер слайду 4

Художня гімнастика. Художня гімнастика — це складно-координаційний вид спорту, під музичний супровід, що виконує одна гімнастка, або команда із п'яти дівчат з кількома предметами по черзі: м'ячем, скакалками, булавами, обручем і стрічками. Художня гімнастика є олімпійським видом спорту.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Синхронне плавання. Синхронне плавання (нова затверджена FINA назва - артистичне плавання)— водний вид спорту, пов'язаний із виконанням у воді різноманітних фігур під музику. Синхронне плавання — один з найбільш витончених та елегантних серед усіх видів спорту. Для того, щоб займатися цим видом спорту потрібно володіти не тільки витривалістю, але й гнучкістю і винятковим контролем дихання. Це технічно найскладніший вид плавання. Синхронне плавання-олімпійський вид спорту.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Спортивна гімнастика. Спортивна гімнастика — олімпійський вид спорту, який включає в себе вправи на спритність, різновид гімнастики. Програма сучасної чоловічої спортивної гімнастики складається із вправ на шести предметах: вільних вправ, вправ на перекладині, паралельних брусах, кільцях, гімнастичному коні та опорного стрибка. Програма сучасної жіночої спортивної гімнастики складається із вправ на чотирьох предметах: вільних, на різновисоких брусах, на колоді та опорного стрибка[1].

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Акробатика. Акробатика –це різновид гімнастики. В акробатиці розрізняють кілька груп вправ, в тому числі дві основні:стрибкова акробатика — різноманітні стрибки, перевороти, перекати, сальто;силова акробатика, що пов'язана із значними фізичними зусиллями, — стійки, мости, піраміди. Акробатичні вправи виконують поодинці, з партнером і групами, іноді з використанням спеціальних приладів (трамплінів тощо). Вправи, що виконуються на підлозі без приладів, належать до так званої партерної акробатики.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Фігу́рне ката́ння. Фігу́рне ката́ння, фігурне ко́взання — зимовий вид спорту, в якому спортсмени переміщуються на ковзанах по льоду з виконанням додаткових елементів, найчастіше під музику. У офіційних змаганнях, як правило розігруються чотири комплекти медалей: у жіночому одиночному катанні, у чоловічому одиночному катанні, у парному фігурному катанню, а також у спортивних танцях на льоду. Фігурне катання є олімпійським видом спорту, входить до програми Зимових Олімпійських ігор.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Чирлі́динг. Чирлі́динг, чірлі́дінг (англ. cheerleading, від cheer — схвальний, закличний вигук і leading — «ведення», «спрямовування») — вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика).

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Аеробіка. Аеробіка (англ. aerobics) або ритмічна гімнастика — комплекс фізичних вправ, які виконують під музику, що зародився у США у 1960-ті роки.

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Танець на пілоні. Танець на пілоні, пол денс (англ. pole dance), танець на жердині, пілонний спорт — вид спорту, який поєднує танець з гімнастичними вправами на пілоні (жердині). Танець на пілоні, визнаний видом фітнесу, який базується на аеробних та анаеробних вправах. Поєднує в собі елементи танцю та акробатичні трюки. В цих вправах пілон використовується як снаряд, партнер та тренажер. Танець виконується на трьох рівнях:високо на пілоні виконуються складні трюки.навколо пілона — різноманітні крутки (обертання).в партері — танцювальні елементи, що демонструють гнучкість та пластичність.

Номер слайду 37

pptx
Додано
12 травня 2020
Переглядів
2061
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку