Презентація. Хрестові походи

Про матеріал
Тема: Хрестові походи. Мета: сформувати в учнів уявлення про християнську церкву в XIV-XV ст.; створити умови для розуміння причин хрестових походів та їхніх наслідків; розглянути події хрестових походів; встановити зв’язок між церковною та державною владою; охарактеризувати католицькі чернецькі ордени; розвивати вміння порівнювати хрестові походи між собою та висловлювати власну думку щодо їх значення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хрестові походи.

Номер слайду 2

Мета: сформувати уявлення про християнську церкву в XI-ХІІІ ст.; створити умови для розуміння причин хрестових походів та їхніх наслідків; розглянути події хрестових походів; встановити зв’язок між церковною та державною владою; охарактеризувати католицькі чернецькі ордени; розвивати вміння порівнювати хрестові походи між собою та висловлювати власну думку щодо їх значення.

Номер слайду 3

Словник: Хрестові походи – підтриманий та організований католицькою церквою масовий колонізаційний рух під гаслом визволення від мусульман “Гробу Господнього”.

Номер слайду 4

Папа Римський Урбан ІІІ Зупинка. 18 листопада 1095 року французьке місто Клермон. Церковний собор.

Номер слайду 5

Причини походів

Номер слайду 6

Хронологічні межіХрестових походів1096-1270 рр.

Номер слайду 7

1. Скільни років тривала епоха хрестових походів?2. Скільки років тому почались хрестові походи?3. Скільки років тому завершились хрестові походи?Задачі з хронології

Номер слайду 8

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ х/п. Дата Країни-учасниціНаслідки ІІ Зупинка. Хрестові походи.

Номер слайду 9

Хрестоносці – визволителі Гробу Господнього. Хрестоносці – безжальні варвари, грабіжники. Доведіть одне з положень:

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ІІІ Зупинка. Наслідки хрестових походів. Утворення нових держав;Зруйнування Константинополя – центру східної християнської культури;Значні людські втрати;Знищення пам´яток культури народів Сходу;Зміцнення торгівельних зв´язків між Заходом і Сходом через Середземне море;Знайомство європейців з новими ремеслами та рослинними культурами (рис, лимон, кавун, абрикос і ін.). Зміни в побуті;Розширення знань європейців і мусульман одне про одного та про навколишній світ;Загострилася конфронтація між мусульманським та християнським світами.

Номер слайду 12

Духовно-рицарські ордени. Духовно-рицарські ордени – напівчернечі, напіввійськові організації західноєвропейських рицарів, які створювалися під керівництвом католицької церкви в ХІІ – ХІІІ ст. під час Хрестових походів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Мета створення орденів: Підтримка і стимулювання руху хрестоносців;Збройний захист Святої Землі від невірних. Значення діяльності орденів: Сприяли укріпленню католицької церкви, перетворивши її на справжню державу з власними землями. Церква набула право накладати інтердикт на область або країну, проголошувати анафему або відлучати від церкви будь-яку особу.

Номер слайду 15

Дитячий хрестовий похід 1212 р. Звільняти Гроб Господній та помститися за своїх батьків та дідів, що загинули в перших хрестових походах, рушили сотні тисяч підлітків.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Виконайте тест:

Номер слайду 18

Домашнє завдання: Опрацювати: § 14 Виконати: завдання 1

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сидоренко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Блажко Ольга
Додано
5 січня 2021
Переглядів
1177
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку