Презентація " Хто такі звірі?"

Про матеріал

Презентація «Хто такі звірі?» має на меті познайомити учнів з різноманітністю звірів, їх зовнішньою будовою, особливостями місця проживання, розмноженням, харчуванням.

Дана презентація дає можливість виділити групу звірів серед інших груп тварин і розпізнавати їх за істотними ознаками. Допомагає засвоїти елементарні поняття: рослиноїдні, хижі, всеїдні звірі. Зайчик та котик, герої презентації, розказують про пристосування звірів до навколишнього середовища, до різних умов життя, зокрема, що звірі бігають по землі (зайці, козулі), плавають у воді (тюлені, моржі, дельфіни), вміють літати ( кажан), живуть під землею ( кроти, миші). Цікаві ілюстрації призначені для того щоб діти могли порівняти звірів за розміром ( землерийка і синій кит), зовнішнім покривом ( ведмідь і слон).

В презентації передбачені завдання для дослідження учнями шерстяного покриву звірів, підведення підсумків і формулювання висновків. Створення проблемної ситуації: що таке голочки у їжака. Також діти знайомляться з особливостями розмноження і вигодовування малюків.

Презентація містить багатий ілюстративний матеріал, доповнений звуковими ефектами (голоси звірів), відеосюжет, що сприяє розвитку пізнавального інтересу учнів, задовольняє їх цікавість, допитливість, надає можливість задуматися про значення звірів у природі і для людини ( пізнавальне, моральне, естетичне, практичне).

pptx
Додано
21 жовтня 2018
Переглядів
1161
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку