Презентація " Хто такі комахи?"

Про матеріал

Презентація «Хто такі комахи?» має на меті познайомити учнів з різноманітністю комах, їх зовнішньою будовою, особливостями місця проживання, розмноженням, харчуванням.

Дана презентація дає можливість виділити групу комах серед інших груп тварин і розпізнавати їх за істотними ознаками: наявність 6 ніжок, будова тіла комах. Допомагає засвоїти елементарні поняття: рослиноїдні, комахи - хижаки, комахи - паразити. Мураха , мультиплікаційний герой презентації, розказує про пристосування комах до навколишнього середовища, до різних умов життя, зокрема, що комахи живуть у воді (жук-плавунець, водомірка), у ґрунті (капустянка), у траві і на деревах ( метелики, коники, мурашки), в людських помешканнях (таргани і клопи), на тілі людей і тварин (воші і блохи). На 3 слайдах показано розмноження комах на прикладі колорадського жука та метелика махаона. Матеріали презентації розширюють уявлення дітей про користь і шкоду, яку завдають представники цього класу природі.

Презентація містить багатий ілюстративний матеріал, що сприяє розвитку пізнавального інтересу учнів, задовольняє їх цікавість, допитливість, надає можливість задуматися про значення комах у природі і для людини ( пізнавальне, моральне, естетичне, практичне).

pptx
Додано
21 жовтня 2018
Переглядів
952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку