Презентація " Хто такі птахи?"

Про матеріал

Презентація «Хто такі птахи?» має на меті познайомити учнів з різноманітністю птахів, їх зовнішньою будовою, особливостями місця проживання, розмноженням, харчуванням.

Дана презентація дає можливість виділити групу птахів серед інших груп тварин і розпізнавати їх за істотними ознаками: вміють літати, мають крила, мають дзьоб, відкладають яйця, тіло вкрито пір'ям. Допомагає засвоїти ці знання папуга Кеша, герой презентації. Розглядаючи кожну ознаку більш детально, учні приходять до висновку, що головною серед усіх ознак є покрив тіла птахів пір'ям. Протягом 6 слайдів розширюється поняття «дзьоб», його значення для птаха, довжина і форма. Також діти знайомляться з особливостями розмноження і вигодовування пташенят і дізнаються про те, що не тільки птахи відкладають яйця.

В презентації передбачені завдання для дослідження учнями пір'я птахів, підведення підсумків і формулювання висновків, доведення своєї точки зору. Створення проблемної ситуації: для чого пташці пера?.

Презентація містить багатий ілюстративний матеріал, доповнений звуковими ефектами (голоси птахів), що сприяє розвитку пізнавального інтересу учнів, задовольняє їх цікавість, допитливість, надає можливість задуматися про значення птахів у природі і для людини ( пізнавальне, моральне, естетичне, практичне).

pptx
Додано
21 жовтня 2018
Переглядів
996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку