Презентація "Художній світ Володимира Лиса"

Про матеріал
В останні роки в поважного волинського журналіста Володимира Лиса зійшла зірка його кар'єри літератора.Ім'я Володимира Лиса стало відомим широкому колу українських читачів насамперед завдяки відзнакам здобутим на конкурсі "Коронація слова" різних років. Найвідоміші з романів - лауреатів конкурсу - це "Острів Сільвестра" (2008), "Століття Якова" (2010)(який було екранізовано), "Соло для Соломії" (2013). Людські історії дали поштовх до багатьох сюжетних ліній у творах В. Лиса. Сьогодні Володимир Лис - лауреат численних літературних конкурсів і входить до ТОП -100 найвпливовіших людей Волині.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художній світ Володимира Лиса. Талановитий український письменник, прозаїк і драматург. Член Національної спілки письменників України (2004) та Асоціації українських письменників

Номер слайду 2

Володимир Савович Лис народився 26 жовтня 1950 року поблизу села Згорани, Любомльський район, Волинська область. Освіту здобув (за фахом журналіст ) у Львівському державному університеті імені Івана Франка. Сьогодні він працює як редактор відділу державного будівництва незалежної громадсько-політичної газети «Волинь». Також Володимир Лис – член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Номер слайду 3

Володимир Лис у літературі дебютував як драматург, п'ять його п'єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. Як прозаїк заявив про себе 1985 року. Довгий час був поза письменницькими організаціями. Сам він про процес своєї роботи говорить: «Я ніколи не сідаю писати твір, не склавши своєрідного плану - конспекту. Потім за цим планом пишу. Але дуже часто буває, що по ходу дія завертає в абсолютно неочікуваний бік. Тоді я йду вслід за своєю інтуїцією». Це характеризує його як свідомого та серйозного автора, саме тому твори Володимира Лиса вигравали також конкурси радіоп’єс, а самого автора у 2010 році було визнано «Митцем року»

Номер слайду 4

В останні роки в поважного волинського журналіста Володимира Лиса зійшла зірка його кар’єри літератора. Писав прозу він і раніше – ще з 1985 року. Але слава знайшла його тоді, коли твори взяли участь у національному конкурсі «Коронація слова». У 2000 році диплом цього конкурсу отримав його роман «Романа», а у 2001-му – роман «Маска». В останні роки в поважного волинського журналіста Володимира Лиса зійшла зірка його кар’єри літератора. Писав прозу він і раніше – ще з 1985 року. Але слава знайшла його тоді, коли твори взяли участь у національному конкурсі «Коронація слова». У 2000 році диплом цього конкурсу отримав його роман «Романа», а у 2001-му – роман «Маска». В останні роки в поважного волинського журналіста Володимира Лиса зійшла зірка його кар’єри літератора. Писав прозу він і раніше – ще з 1985 року. Але слава знайшла його тоді, коли твори взяли участь у національному конкурсі «Коронація слова». У 2000 році диплом цього конкурсу отримав його роман «Романа», а у 2001-му – роман «Маска». В останні роки в поважного волинського журналіста Володимира Лиса зійшла зірка його кар’єри літератора. Писав прозу він і раніше – ще з 1985 року. Але слава знайшла його тоді, коли твори взяли участь у національному конкурсі «Коронація слова». У 2000 році диплом цього конкурсу отримав його роман «Романа», а у 2001-му – роман «Маска». В останні роки в поважного волинського журналіста Володимира Лиса зійшла зірка його кар’єри літератора. Писав прозу він і раніше – ще з 1985 року. Але слава знайшла його тоді, коли твори взяли участь у національному конкурсі “Коронація слова”. У 2000 році диплом цього конкурсу отримав його роман “Романа”, а у 2001 році – роман “Маска” В останні роки в поважного волинського журналіста Володимира Лиса зійшла зірка його кар’єри літератора. Писав прозу він і раніше – ще з 1985 року. Але слава знайшла його тоді, коли твори взяли участь у національному конкурсі «Коронація слова». У 2000 році диплом цього конкурсу отримав його роман «Романа», а у 2001-му – роман «Маска». У 2000 році диплом цього конкурсу отримав його роман «Романа», а у 2001-му – роман «Маска». У 2000 році диплом цього конкурсу отримав його роман «Романа», а у 2001-му – роман «Маска».

Номер слайду 5

Роман письменника з Волині – не лише один з найвизначніших здобутків української літератури, але й явище світового масштабу. Оксана Забужко Він виринає нізвідки, але щоразу на зібраннях найбагатших аристократів Польщі, України, Німеччини, Трансільванії. Він зникає в нікуди, забираючи з собою їхні коштовності. Його зухвало сплановані пограбування можна назвати ідеальними злочинами… було, доки один сміливець не наважився зірвати з нього маску…Хто він, цей український Зорро в п’яти масках, -шляхтич, кріпак чи те й інше водночас?Володимир Лис “МАСКА”

Номер слайду 6

Це те, що варто читати… Справжнім успіхом письменника визнають книгу “Століття Якова”. Його назвали «найкращим романом десятиліття» (за версією тієї ж «Коронації…»), й, окрім того, він отримав масу схвальних відгуків від критиків.

Номер слайду 7

“Таких людських життєвих історій у мене в записниках чимало. Я їх звів усі в одну, додав іще своє розуміння та бачення. Так і з’явився роман “Століття Якова” В. Лис

Номер слайду 8

Вражаюча сімейна сага на тлі української історії. Любов треба заслужити

Номер слайду 9

Цей роман відзначений Гран-Прі “КОРОНАЦІЇ СЛОВА” Людина припливає на безлюдний острів, щоб покінчити з життям. Лунає фатальний постріл з рушниці. Фінал життєвої трагедії? Чи хтось здатен врятувати самогубця? Де можна виправити минуле і змінити майбутнє. Як це зробити? Читаємо “Острів Сильвестра” Долі мешканців вулички із символічною назвою Обітниця переплітаються в тугий вузол, де свої драми, давні й теперішні почуття. Вулиця Обітниця постає як маленька модель сучасного світу, сповненого тривог і надій. Рекомендуємо до читання “Обітниця”

Номер слайду 10

Радимо прочитати…. Художній світ Володимира Лиса: традиційність, помножена на сенсацію

Номер слайду 11

«Неважливо, в якому столітті відбуваються події в моїх творах. Найважливішими є порухи людської душі. Це боріння людського серця з самим собою, боріння людини з цілим світом за свою душу, це обстоювання своєї гідності, демонстрація реального життя, коли людина в собі відкриває таке, про що навіть не підозрювала.» Володимир Лис. Володимир Лис – справжній феномен сучасностішукає натхнення у природі та душі самої людини

Номер слайду 12

Недарма книги Володимира Лиса можна купити в усіх містах України, адже його справедливо вважають заслуженим письменником нашої держави.“Володимир Лис – майстер витонченого слова. Він уважний до всього, зокрема до мови: дрібними мазками виписуючи образи, сюжети, уважно веде нас крізь лабіринт історії” “Високий замок”

Номер слайду 13

Найтитулованіший із українських письменників- Перша премія на республіканському конкурсі творів про молодь за повість «Там, за порогом»;– лауреат Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» (2000, 2001, 2003);– людина року Волинського краю у номінації «Професіонал року» (2004);– лауреат Першої премії І-го Всеукраїнського конкурсу оригінальної радіоп’єси «Відродимо забутий жанр» (2007) за п’єсу «Полювання на брата»;– лауреат літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського(2007);– Володар Гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» за роман «Острів Сильвестра» (2008);– кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня (2009);– володар Гранд-коронації Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» за роман «Століття Якова» (2010), який визнано кращим романом десятиліття;– в конкурсі «Людина року Волинського краю – 2010» визнано «Митцем року»._  У 2012 році Володимир Лис увійшов у ТОП-100 впливових людей Волині.

Номер слайду 14

Ім’я, яке я відкрила для себе... Володимир Лис. Бібліотечно-інформаційний центр Білоцерківської загальноосвітньої школи №22 запрошує до читання книг. Володимира Лиса та бажає отримати насолоду від прочитаного

pptx
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
1458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку