Презентація "Іменник"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе систематизувати та закріпити знання учнів з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Іменник як частина мови Підготувала Яна КЕБА

Номер слайду 2

Відповідає на питання Хто? Що? Має рід (чол., жін., серед,. спільн.) Змінюється за відмінками (7 відмінків) Змінюється за числами (однина чи множина), але може мати форму лише однини чи множини У реченні виступає будь-яким членом Означає назву предмета, назви істот і неістот, загальні і власні назви.

Номер слайду 3

? Що? Хто?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Опираючись на таблицю, розкажи про написання власних назв. Власні іменники З великої букви Прізвища, імена по батькові, Клички тварин Астрономічні назви Назви вулиць Назви визначних історичних подій та свят Назви міст, сіл Назви річок, океанів Назви готелів, паро- плавів, магазинів тощо.

Номер слайду 7

Іменник – це самостійна змінна частина мови, яка означає назву предмета Іменники відповідають на питання Хто? Що? Іменники можуть означати назву істот та неістот Іменники – назви істот відповідають на питання назви неістот відповідають на питання Хто? Що? Іменники називають власні та загальні назви. Власні назви пишуться з Загальні назви пишуться з великої букви малої букви Іменники мають рід чол. жін. серед. Іменники мають дві форми числа: однину множину Спільний

Номер слайду 8

він вона воно чоловічий жіночий середній вони Іменники, що вживаються лише в однині: насіння, совість, борошно, Дніпро. Іменники, що вживаються лише у множині: надра, ножиці, парфуми, канікули, Суми.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Змінюється за відмінками

Номер слайду 12

В реченні іменник найчастіше виступає підметом

ppt
Додано
15 грудня 2020
Переглядів
579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку