Презентація "Імперія Александра Македонського"

Про матеріал
Презентація може бути використана до уроку на тему "Імперія Александра Македонського"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Імперія Александра Македонського.

Номер слайду 2

Спостерігаю. Помічаю. Міркую. Роблю висновок. Девіз уроку:

Номер слайду 3

ПЛАН Філіп ІІ Александр Великий. Східний похід

Номер слайду 4

Проблемне питання. Александр Македонський великий полководець чи жорстокий завойовник ?

Номер слайду 5

Філіп ІІ

Номер слайду 6

Александр Великий

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Наприкінці липня 356 р. до н. е. народився син Філіппа та Олімпіади — Александр. Александр дістав виховання, що личило молодому аристократу того часу. Коли йому виповнилося 13 років, вихователем до нього був запрошений Аристотель, і три роки Александр слухав лекції філософа. Александр високо цінував Аристотеля і шанував знання, що дістав від вчителя, адже це відрізняло його від решти простих смертних. Втім, таке ставлення до Аристотеля не завадило Александру розправитися з родичами вченого, коли ті наважилися суперечити царю. Александр займався точними науками, вмів грати на лірі, захоплювався театром. Наприкінці липня 356 р. до н. е. народився син Філіппа та Олімпіади — Александр. Александр дістав виховання, що личило молодому аристократу того часу. Коли йому виповнилося 13 років, вихователем до нього був запрошений Аристотель, і три роки Александр слухав лекції філософа. Александр високо цінував Аристотеля і шанував знання, що дістав від вчителя, адже це відрізняло його від решти простих смертних. Втім, таке ставлення до Аристотеля не завадило Александру розправитися з родичами вченого, коли ті наважилися суперечити царю. Александр займався точними науками, вмів грати на лірі, захоплювався театром. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

У 340 р. до н. е., коли Александрові було 16 років, він уперше взяв на себе управління державою. Він досить успішно впорався з цією нелегкою задачею. Його батько Філіпп II побачив в діях Александра загрозу своїй могутності і замислив позбавити сина прав на престол. З цією ж метою він відлучив від Александра його друзів. Під час одного з бенкетів Філіпп II був убитий. Казали, що вбивцю підіслав Александр, хоча не всі вірили у це. Александр намагався подати смерть Філіппа як результат змови персів. Проте вбивство царя настільки природно випливає з сімейного конфлікту, що ці твердження Александра здаються спробами зняти з себе звинувачення у вбивстві батька і звалити провину на чужі плечі. 

Номер слайду 12

Загибель Філіппа відкрила Александрові шлях до влади. Йому було на цей час 20 років, і він збирався утворити наддержаву, об’єднавши Грецію з Персією. Усіх родичів, що могли претендувати на престол, Александр наказав стратити. Його зведена сестра, декількох днів від народження, була вбита на руках у матері — другої дружини Філіппа, яку потім примусили повіситися. Правда, слід зазначити, що Александр з приводу цього висловив легке обурення. Александр був нетерплячий і хотів будь-що домогтися свого. Він зухвало нехтував не тільки людськими, але й божественними настановами. Йому все було по силах і все дозволено. 

Номер слайду 13

Історичний портрет Александра Македонського Де і коли народився ? Де і в яких умовах жив, виховувався ?Які особисті якості та риси вдачі притаманні ? Наведіть приклади. Які основні справи його життя ? За що людство пам’ятає його ?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Які території захопив Александр? З якими країнами воював? Як вів себе на захоплених територіях? Скільки років повертався на батьківщину?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Займи позицію Александр Македонський великий полководець чи жорстокий завойовник ?

Номер слайду 18

Рефлексія. Мені сподобалося на уроці…Мені було важко на уроці…Мені хотілося б на уроці…Мені було цікаво на уроці…

Номер слайду 19

Домашнє завдання Опрацювати п. 39 Написати міні – твір « Александр Македонський як велика постать в історії»

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
2 лютого 2020
Переглядів
7853
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку