Презентація "Про космос" до Всесвітнього дня авіації та космонавтики

Про матеріал

Презентація "Про космос" містить матеріал про освоєння людиною космосу. Можна використовувати для учнів починаючи з 5 класу на Всесвітній день авіації та космонавтики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ще з давніх давен люди думали над питаннями: «Що таке космос? Чи є життя на інших планетах крім планети Земля?» І тоді учені і конструктори створили перший космічний корабель «Восток». Космічний корабель – це складна технічна система. І, перед тим як посадити в нього людину, техніку потрібно перевірити.

Номер слайду 3

Перед тим, як людина полетіла в космос, там побували тварини. Першою в космос відправилась собака Лайка. В той час люди ще дуже мало знали про космос, а космічні апарати ще не вміли повертатись з орбіти. Тому Лайка назавжди залишилась в космічному просторі.

Номер слайду 4

Через 3 роки після невдалого польоту собаки Лайки, в космос відправляються вже дві собаки – Білка і Стрілка. В космосі вони пробули всього один день і успішно приземлились на Землю.

Номер слайду 5

Крім СРСР космосом цікавились і американці. Вони також використовували тварин для випробування нової ракетної техніки. Першою в Америці, на ракеті «Ред-Стоун», в космос полетіла шипанзе Хем.

Номер слайду 6

Після вдалого польоту в космос тварин, стала відкритою дорога людині до зірок. Через 8 місяців на такому ж космічному кораблі, на якому літали собаки Білка і Стрілка, в космос вирушила і людина. 12 квітня 1961 року о 6:07 з космодрому Байконур стартувала ракета-носій «Восток». Вперше в світі космічний корабель з людиною на борту вірвався в простори Всесвіту.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Корабель пілотував радянський космонавт Юрій Олексійович Гагарін. Він був першою людиною, яка на власні очі побачила, що Земля дійсно кругла, дійсно більша її частина покрита водою і дійсно прекрасна.

Номер слайду 9

На космічному кораблі «Восток-1» старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін один раз облетів навколо Землі

Номер слайду 10

Для тренувань космонавти використовують тренажер – центрифугу.

Номер слайду 11

У цій величезній, 18-метровій кеглі створюються перевантаження, які космонавт зазнає під час польоту. Сама вона обертається по колу, голова її теж обертається, всередині голови вобертається кабіна, а всередині кабіни обертається крісло з космонавтом.

Номер слайду 12

Коли проводяться тренування під водою, станцію разом з платформою, космонавтами, яких готують до польоту, і водолазами опускають під воду, в гідробасейн.

Номер слайду 13

Так працюють в гідробасейні

Номер слайду 14

Вже більше 30 років всі космонавти, готуючись до польоту, до невагомості, тренуються в так званій "літаючій лабораторії". Це основний тренажер для відпрацювання навичок роботи при відсутності притягання до Землі

Номер слайду 15

В космосі немає повітря, щоб дихати, там немає води, тим більше там немає їжі. Все це завантажується в космічний корабель на землі і потім розходується в польоті. В космосі нічого немає, крім пустоти і сонячного світла. Саме світло живить космічний корабель через сонячні батареї.

Номер слайду 16

На кораблі всі предмети, в тому числі й тварини, знаходятся в стані невагомості. На землі всі предмети мають вагу, вони притягуються до земної поверхності. В космосі цього немає. В середині космічного корабля всі предмети закріплені на спеціальних тримачах. Інакше б вони всі літали.

Номер слайду 17

Одяг космонавта - скафандр. Його космонавти одягають при запуску і спуску ракети, коли виходять у відкритий космос.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

При запуску та спуску ракети космонавти лягають у спеціальне «Ложе».

Номер слайду 21

Їдять космонавти продукти харчування, які зберігаються в консервованому вигляді. Перед використанням консерви і тюбики розігрівають, а пакети з першою і другою стравою, разводять водою.

Номер слайду 22

Біологічні (вирощують рослини, проводять різноманітні досліди) Медичний нагляд (вплив космосу на організм) Технічний нагляд (забезпечують космічний і радіотелевізійний зв`язок, вивчають поверхню землі, повідомляють про місця, де знайдені корисні копалини)

Номер слайду 23

Космонавти повідомляють про стихійні лиха: про пожежі в лісах

Номер слайду 24

Про місця в горах, де можуть статися снігові лавини.

Номер слайду 25

Про шторми на морях

Номер слайду 26

Уточнюють прогноз погоди

Номер слайду 27

Люди памятають про тих, хто першими побували в космосі. В Москві відкрили памятник першій тварині, яка покорила космос, собаці Лайці.

Номер слайду 28

Поставлений пам`ятник першому космонавту Юрію Гагаріну.

Номер слайду 29

Всього за 54 роки з дня першого польоту людини в космос, в космосі побувало 100 космонавтів, серед яких 3 жінки.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Крицька Любов Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Зимня Ганна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Фізика, Позакласні заходи
Додано
30 серпня 2018
Переглядів
6266
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку