Презентація "Індивідуальний розвиток підлітків"

Про матеріал
Презентація "Індивідуальний розвиток підлітків" використовується на уроці Основ здоров'я у 7-му класі за темою: "Індивідуальний розвиток підлітків Ознаки біологічного, психічного, соціального, духовного дозрівання" відповідно до Навчальної програми для закладів загальної середньої освіти ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я 6 – 9 класи (наказ Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року № 698).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Індивідуальний розвиток підлітків. Вчитель основ здоров’я. Бойко В. Л.

Номер слайду 2

Підлітковий вік. Підлітковий вік — це один з найважливіших етапів життя людини. В ньому багато джерел і починань всього подальшого становлення особистості. Вік цей нестабільний, ранимий, важкий і виявляється, що він більше, ніж інші періоди жиггя, залежить від реальностей

Номер слайду 3

Молодіжні субкультури. ЕМОПАНКИРЕПЕРИГОТИГОПНИКИХІППІ

Номер слайду 4

Підлітковий вік – це період

Номер слайду 5

Біологічне дозрівання - сукупність змін, що відбуваються в організмі дитини, яка перетворюється на дорослого. Цей період завершується з припиненням росту та розвитку всіх систем організму. В тому числі й репродуктивної (статеве дозрівання). У наших широтах середній термін біологічного дозрівання – 20 років.

Номер слайду 6

Статеве дозрівання- це складова біологічного дозрівання. Воно починається із виробленням в організмі статевих гормонів, в наслідок чого відбувається прискорення росту і маси тіла, зміна його форм, мутація голосу.

Номер слайду 7

Вторинні статеві ознаки-Це ознаки, що характеризують зміну у будові і функції різних органів, що визначають як статеву зрілість, так і статеву приналежність.

Номер слайду 8

Соціальна зрілість :матеріальна незалежність;повна правова відповідальність;здатність налагоджувати і підтримувати здорові стосунки;спроможність створити і утримувати родину;сформована громадянська позиція.

Номер слайду 9

Психологічне дозрівання:усвідомлення власних життєвих цілей;здатність приймати виважені рішення;здатність свідомо керувати своїми емоціями та поведінкою.

Номер слайду 10

Духовна зрілість характеризується умінням відрізняти добро від зла, створенням власної системи цінностей, усвідомленням важливих принципів та сенсу життя.

Номер слайду 11

Індивідуальний розвиток підліткадуховнепсихологічнесоціальнебіологічне дозрівання

pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку