Презентація "Інфографіка як метод навчання"

Про матеріал

У презентації подано інформацію про інфографіку: тлумачення поняття, характерні ознаки, переваги використання, типи, етапи створення, інструменти для створення інфографіки. Крім того, вміщено власні розробки інфографіки автора презентації.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інфографіка як метод навчання. Лебедюк Ірина Володимирівна,вчитель світової літератури

Номер слайду 2

Інфографіка – це:спосіб передачі великого обсягу інформації за допомогою простих і зрозумілих візуальних методів; сучасний метод навчання; форма інформаційного дизайну; різновид навчальної творчості, що передбачає поєднання графіки з текстом у найрізноманітніших пропорціях.

Номер слайду 3

Інфографіка. Наочність. Яскравість.Інтерактивність. Лаконічність. Організованість. Зручність. Технологічність. Структурованість. Характерні ознаки інфографіки як методу навчання

Номер слайду 4

Види та форми інфографіки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Проста. Складна. Графіки. Комікси. ТаблиціКарикатури. Схеми. Емблеми. Діаграми. Відеографіка. Карти. ПрезентаціїІлюстраціїСинтез: Зображення. Текст. Таблиця

Номер слайду 5

Переваги використання інфографіки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Допомога собі Допомога іншимпригадати важливу інформацію;навести на думку;структурувати виклад матеріалу;виділити найголовніше; стисло візуалізувати інформацію, що закарбована у пам’яті, з досвіду узагальнити; підбити підсумки. Повідомити: про зміст подій, про пов’язані між собою факти; ілюструвати:  дії, алгоритми, правила, норми, масштаби процесів; демонструвати: статистичні чи порівняльні дані, алгоритмізовані дії, ієрархію та логічні зв’язки між подіями, шлях від загального до конкретного (як в інтелект-картах); пояснювати і тлумачити складні та заплутані поняття, процеси, явища; акцентувати увагу на: фактах, а не оціночних судженнях, головному, а не другорядному;економити час на: ознайомленні з новою інформацією, розумінні взаємозв’язків між подіями, явищами.

Номер слайду 6

Вимоги до роботи з інфографікою. Дотримуйтесь меж. Візуальний ряд робіть простим. Не дублюйте інформацію. Не викривляйте інформацію. Не перевантажуйте інфографіку. Використовуйте простий дизайн. Подавайте інформацію в логічній послідовності.

Номер слайду 7

Етапи створення інфографіки1. Оберіть тему.2. Доберіть необхідну інформацію (текст, фото, схеми та ін.).3. Систематизуйте зібрані дані.4. Візуалізуйте інформацію.5. Оформте інфографіку (шрифт, колір).

Номер слайду 8

Інструменти для створення інфографіки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Інструмент. ФункціїPiktochartавтоматичне налаштування інфографіки,додавання власних зображень,широкий вибір тем для дизайну. Аny. Сhartпобудова інтерактивних діаграм і картограм,створення діаграм,візуалізація фінансових даних. Arc. GISпобудова карт,робота з геоданими. Cacooстворення: карт сайтів, схем, сторінок, мережевих графіків, презентацій,можливість командної роботи в реальному часі. Stat Planetстворення: інтерактивних візуалізацій, статичних зображень. Сanvарозроблення: макетів на основі шаблонів, презентацій, графіків.

Номер слайду 9

Інструменти для створення інфографіки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Інструмент. ФункціїChartbuilderстворення та редагування діаграм. Charts. Binпобудова діаграм і картограм. Сreatelyстворення: схем, діаграм, можливість командної роботи. D3plusвізуалізація даних: схем, графіків, діаграм, таблиць. DIY Сhartстворення діаграм з базовими інтерактивними функціями.

Номер слайду 10

Зразки інфографіки(Лебедюк Ірина Володимирівна, вчитель світової літератури)Інфографіка «Світ казки»Зашифровано в зображеннях види казок. Пропонується порівняти літературну та фольклорну казки (відмінне, спільне).

Номер слайду 11

Візуалізація «Впізнай казку за героєм»

Номер слайду 12

Візуалізація «Вкажи назву казки за малюнками»

Номер слайду 13

Інфографіка «Сюжет «Попелюшки» різних народів світу»В кольорових квадратах вказано дві західноєвропейські казки, на основі яких різні народи створювали власні казки, зокрема українці та росіяни (позначено прапорами).

Номер слайду 14

Інфографіка «Фарбований шакал» (індійська народна казка)»Подається візуалізований сюжет казки.

Номер слайду 15

Інфографіка «Індійська народна казка «Фарбований шакал» і «Фарбований лис» І. Франка»Створено дві інфографіки для порівняння казок, зокрема головних героїв. Це перша – про Чандараву.

Номер слайду 16

Інфографіка «Індійська народна казка «Фарбований шакал» і «Фарбований лис» І. Франка»Створено дві інфографіки для порівняння казок, зокрема головних героїв. Це друга – про Микиту.

Номер слайду 17

Джерела. У презентації подано власні розробки інфографіки Лебедюк Ірини Володимирівни, вчителя світової літератури. Теоретичні матеріали взято з Інтернету:https://www.pedrada.com.ua/article/1303-qqq-17-m5-22-05-2017-suchasniy-zasb-samoosvti-ta-navchannya-nfografkahttps://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%96%D0%BA%D0%B0http://hi-news.pp.ua/kompyuteri/2580-nfografka-yak-robiti-shabloni-prikladi.htmlhttps://informatika.udpu.edu.ua/?page_id=2771https://lemarbet.com/ua/razvitie-internet-magazina/10-sovetov-po-sozdaniyu-infografiki-i-podborka-instrumentov/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бачалова Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мендусь Тетяна Петрівна
    Чудова змістовна презентація. Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 серпня 2018
Переглядів
14188
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку