Презентація "Р. Кіплінг. "Якщзо...". Уславлення сильної особистості, здатної за будь-яких умов обставин залишатися Людиною"

Про матеріал

Повторити відомості про англійського письменника Редьярда Кіплінга, що таке анафора; розвивати вміння аналізувати поетичний твір; спираючись на зміст вірша, вміти пояснювати, що людиною має право зватися лише той, хто у будь-яких ситуаціях прагне і вміє залишатися самим собою; дати визначення поняття анафора, повторити поняття антитеза; продовжити роботу над виразним читанням учнів; виховувати культуру відповіді

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Редьярд Кіплінг(1865-1936). Поезія «Якщо…». Уславлення сильної особистості, здатної за будь-яких умов обставин залишатися Людиною

Номер слайду 2

1.2.3.4.5.6.7. 

Номер слайду 3

Робота з таблицею{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Знаю. Хочу дізнатися. Навчився на уроці

Номер слайду 4

Робота з підручником. Ознайомлення зі статтею про Кіплінга

Номер слайду 5

Інтерактивна вправа «Ключове слово»

Номер слайду 6

Бесіда. Що нового дізналися про Кіплінга?

Номер слайду 7

Повідомлення учня про Нобелівську премію Нобелівські премії названі на честь Альфреда Нобеля , винахідника динаміту. Він заповів велику суму грошей на премії людям, діяльність яких спрямована на благо людства. На початку ХХ ст. відповідно до заповіту Альфреда Нобеля був заснований Нобелівський фонд. 9 млн. доларів, які він залишив, мали використовуватися на відзначення видатних наукових праць з фізики, хімії, фізіології і медицини, а також літературних творів і діяльності, пов’язані зі зміцненням миру. Перших премій були удостоєні окремі діячі вже в 1901 році. Присудження Нобелівської премії з літератури доручено Шведській академії у Стокгольмі. Церемонія вручення премій відбувається щорічно 10 грудня – у річницю смерті її засновника. Нагороджений отримує золоту медаль, грошову винагороду і диплом. Д. Р. Кіплінг у 42 роки перший з англійців отримав цю всесвітньо відому нагороду (1907). І до сьогодні він залишається наймолодшим Нобелівським лауреатом з літератури.

Номер слайду 8

Складання «асоціативного ряду»К – І –П – Л – І – Н – Г –

Номер слайду 9

Робота над текстом Чи сподобався твір?В якій формі написано поезію? А що ви відчули, коли прослухали цей вірш? Задумалися над чим? На що ви звернули особливу увагу? Чи знайомий вам цей художній прийом? Пригадайте , як він називається? Які ще художні засоби використані у тексті поезії?

Номер слайду 10

Аналіз тексту. Завдання: перечитати поезію самостійно Учні І ряду- виписати у зошит дієслова і визначити роль дієслів у тексті. Учні ІІ ряду – виписати протиставлення, антоніми, які є в поезії. Дати відповідь на питання: Чому автор використовує антитезу, протиставлення?Учні ІІІ ряду – знайти епітети,метафори, порівняння. Звернути увагу на їх кількість.

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати матеріал підручника про Кіплінга;( всім)Вивчити напам'ять вірш «Якщо…»(всім)Скласти гроно «ЛЮДИНА» ( за бажанням)

pptx
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
3807
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку