Презентація "Інноваційна діяльність вчителів початкових класів в умовах дистанційного та змішаного навчання"

Про матеріал
Презентація "Інноваційна діяльність вчителів початкових класів в умовах дистанційного та змішаного навчання" додається до доповіді з досвіду роботи шкільного методичного об'єднання вчителів початкових класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інноваційна діяльність вчителів початкових класів в умовах дистанційного та змішаного навчання. Обуховська Оксана Іванівнавчитель початкових класів. Люботинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4

Номер слайду 2

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання Пандемія ХХІ століття внесла свої корективи в освітній процес у всьому світі. Вимушений перехід на дистанційне навчання став справжнім викликом та серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу.

Номер слайду 3

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання Одним із пріоритетних напрямів програми модернізації загальноосвітньої школи визнане дистанційне навчання.

Номер слайду 4

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання Дистанційне навчання - це ода з форм організації навчального процесу під час якого всі уроки, або частину занять проводять з використанням сучасних інформаційних телекомунікаційних технологій за умови територіальної віддаленості викладача та учня.

Номер слайду 5

Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти.16 жовтня 2020 року, набуло чинності Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти. Положення розширює можливості для дистанційного навчання учнів – як за дистанційною формою здобуття освіти, так і при використанні технологій дистанційного навчання в інших  формах здобуття освіти.

Номер слайду 6

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання. Адміністрація школи має забезпечити організацію діяльності закладу освіти в умовах режиму дистанційного навчання, узгодити правила та розклад взаємодій усіх учасників освітнього процесу для виконання освітніх програм закладу. Завдання керівника закладу освіти — обговорити зміну форм навчання з педагогічним колективом, обрати онлайн платформу, організувати й запровадити навчання з використанням дистанційних технологій. Тобто слід не перекладати відповідальність на вчителів, а допомогти колегіально обрати оптимальний варіант, зважаючи на технічні можливості школи, кожного вчителя та учнів. У свою чергу, завдання вчителів — організувати комунікацію з учнями і батьками.

Номер слайду 7

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання. Вимоги до викладача, що працює в системі дистанційного навчання

Номер слайду 8

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання. Переваги дистанційного навчання Синхронний та асинхронний режим взаємодії учасників навчального процесу: вчитель – учень, учень – учень, учень - навчальна група.

Номер слайду 9

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання. Недоліки дистанційного навчання Домашня атмосфера не завжди сприяє ефективному навчанню та запам'ятовуванню. Втрачається концентрація та увага. Відсутній прямий контакт між учасниками навчального процесу. Низька забезпеченість технічними засобами зв'язку учасників навчального процесу.

Номер слайду 10

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання Батьки мають усвідомлювати, що саме від них залежить психічний стан дитини та організація навчання вдома. Такий процес є трьохстороннім: дитина-школа-батьки й складається з кількох етапів: планування, мотивація і моніторинг.

Номер слайду 11

Мотивація дитини

Номер слайду 12

Поради батькам

Номер слайду 13

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання Поширення дистанційного та взагалі е-навчання привело до виникнення нового напряму — змішаного навчання. Змішане навчання (hybrid, mixed, integrative, blended learning, technologymediated instruction, web-enhanced instruction, mixed-mode instruction) — це форма освіти, згідно з якою учень (студент, слухач) засвоює одну частину матеріалу засобами дистанційного навчання, а іншу частину матеріалу вивчає очно в аудиторії.

Номер слайду 14

Інноваційна педагогічна діяльність — заснована на осмисленні практичного педагогічного досвіду цілеспрямована педагогічна діяльність, орієнтована на зміну й розвиток навчально-виховного процесу з метою досягнення вищих результатів, одержання нового знання, формування якісно іншої педагогічної практики.Інноваційна педагогічна діяльність як особливий вид творчої діяльності спрямована на оновлення системи освіти.

Номер слайду 15

Теоретичні аспекти дистанційного та змішаного навчання. Online інструменти. Що розуміють під онлайн-інструментами — інтернет-сервіси, за допомогою яких можна, наприклад: створювати візуалізації, карти, ігри, тести, таймлайни, хмари слів; працювати із великими даними; комунікувати, виявляти фейки, дбати про власну кібербезпеку тощо. Онлайн- інструменти можуть полегшити робочий процес над спільними проєктами. 

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Learning. Appshttps://learningapps.org/

Номер слайду 19

Вправи, розроблені у конструкторі Learning. Apps: «Знайди пару» Завдання передбачає з’єднання відповідних зображень та їх описів перетягуванням за допомогою лівої кнопки миші. Гру можна використати для закріплення вивченого матеріалу і навіть як домашнє завдання.  Українська мова. Вживання апострофа.«Вікторина» Використовується гра під час закріплення вивченого матеріалу. Літературне читання. Українські народні казки. «Знайти слова» Навчальна гра, суть якої полягає в складанні слова з букв, розташованих у сітці поруч. Слова можна розміщувати не тільки по вертикалі і горизонталі, але і по діагоналі. Проводиться в ході вивчення нового матеріалу.  Українська мова. Слова, які означають назви предметів(іменники).

Номер слайду 20

Онлайн-дошки Jamboard або Рadlet. Дошка Google Jamboard спеціально розроблена таким чином, щоб їй було максимально зручно використовувати в процесі роботи. До неї додаються зручна пластиковий “крейда” та “губка”, за допомогою яких її використання настільки інтуїтивно зрозуміло і зручно, що це не вимагає ніякого навчання. Крім того, дошка Google Jamboard містить в своєму інтерфейсі повний набір функцій малювання, включаючи управління різними кистями, розпізнавання рукописного введення і т.д.

Номер слайду 21

КОМІКСИ Комікси – це послідовність малюнків, зазвичай з короткими текстами, які створюють певну зв'язну розповідь. Елементарною складовою коміксу є кадр або окрема картинка. На відміну від звичайного тексту, комікс має ще й графічне представлення наданої інформації, особливою рисою якої є відсутність перенасичення завдяки обмеженої кількості текстової інформації.

Номер слайду 22

pptx
Додано
7 січня 2023
Переглядів
1110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку