Презентація"Інноваційні технології на уроках біології"

Про матеріал
Матеріал містить приклади інтерактивних вправ, які вчитель може використовувати на уроках біології
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інноваційні технології на уроках біології 6 клас

Номер слайду 2

Технологія розвивального навчання. В основу розвивального навчання закладена орієнтація не стільки на готові знання, скільки на принципи одержання нових знань. Саме в цьому полягає інноваційність розвивального навчання та найсуттєвіша його відмінність від традиційного.

Номер слайду 3

Проблема розвивального навчання має тривалу історію становлення, яка випливає з вирішення проблеми співвідношення навчання й розвитку. За Л. С. Виготським, навчання не є розвитком, але за умови правильної організації, воно тягне за собою розвиток. Саме ця ідея стала відправною точкою при розробці концепції розвивального навчання.

Номер слайду 4

Розвивальне навчання базується на методах і прийомах, які активізують пізнавальну діяльність учнів. Основним методом розвивального навчання є метод гри. Ігри-вікторини являють собою запитання різної складності, які сформульовані в ігровій формі. Вікторина повинна складатися з кількох етапів, турів. Це дає змогу оцінити рівні досягнення учнів.

Номер слайду 5

Вікторина. ПЕРШИЙ ТУРВизначити середовище існування тварин

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ДРУГИЙ ТУРВизначить метод дослідження природи.

Номер слайду 11

ТРЕТІЙ ТУРРозгляньте живі організми та визначте назви наук, які їх вивчають

Номер слайду 12

Розвивальне навчання також базується на прийомах активізації навчальної діяльності, які можна застосовувати на певних етапах уроку.

Номер слайду 13

Робота з німими схемами. Заповніть схему, правильно розмістивши в ній наведені поняття. Поняття: гриби, живі організми, карась, картопля, комар, маслюк, рослини, сосна,тварини, ящірка.

Номер слайду 14

Робота з діаграмами. Розташуйте у відповідному порядку наведені одиниці класифікації. Зелена жаба: тип хордові, клас земноводні, ряд безхвості.

Номер слайду 15

Прийом розірваної шпаргалки.рослинитип плодупоширеннягоробинаяблукопт…маккоробочкавіт… соняшник. Сім’янкапт.., віт… (птахи, вітром)

Номер слайду 16

Прийом «Хрестики-нолики»Біля дошки 2 учні, які відповідають на запитання однокласників, за кожну правильну відповідь мають право ходу.

Номер слайду 17

Мотивація навчальної діяльності. Хвилинка художнього слова(вірші)Усіх оберігаю, усіх захищу,Кому куди потрібно переміщу. Желеподібна рідина –Органели об’єднує вона.                              (Цитоплазма) Я – серденько у клітині: Спадковість охороняю,За процесами наглядаю. В інтерфазі мене шукай,Як потрібно, споглядай.                        (Ядро)Буває тваринна, буває й рослинна. Завжди різна вона,Побачивши під мікроскопом,Ти зрозумієш, хто вона ( Клітина )

Номер слайду 18

Формування нових знань. Використання опорних схем. Створення груп-співробітників. Елементи дискусії або диспуту. Прийоми діалогу.

Номер слайду 19

Приклад опорної схеми

Номер слайду 20

Узагальнення та систематизація знань. Ланцюг понять. Це спосіб термінологічної роботи. Пояснити, що означає1 – фо, 2 – то, 3 - синтез, 4 – фотосинтез.

Номер слайду 21

Прийом сніжного кому. Учням пропонується відтворити матеріал від простого до складного. Дати визначення клітині та пояснити з яких органел вона складається. Вказати їх функції.

Номер слайду 22

Серце віддаю дітям. В. Сухомлинський

pptx
Додав(-ла)
грунська ганна
Додано
7 січня 2021
Переглядів
1551
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку