Презентація "Іноземець чи космополіт"

Про матеріал
Матеріал допоможе вчителям художньої культури, етики та класному керівнику Музейний експонат світлиці запрошує в подорож у чарівний світ самоварів та чаювання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новомиколаївський НВКІноземець чи космополіт Година спілкування у світлиціАвтор Грузкова О. В.

Номер слайду 2

Самовар - самоварич

Номер слайду 3

Автепса - «самовар» Давнього Риму. Мав дві ємності. В одну заливали воду, вино, а в другу закладали жарини взимку , а влітку лід. Краника для води він не мав. Її вичерпували ложкою або ополоником. Найдавніший екземпляр знайдено при розкопках Помпей (79 рік нашої ери)

Номер слайду 4

Китайський самовар - Хо. Го. Дуже популярний у північних китайців, особливою взимку. В якості основного продукту крім баранини, можуть виступати також і яловичина, і риба, і навіть креветки. На гарнір готують макарони, свіжі овочі, рідше галушки.

Номер слайду 5

Японський самовар - цибаті

Номер слайду 6

Сбитенник -Прообраз самовара, тобто його форма і відмітний елемент - краник, був відомий вже в 17 столітті. Це був глечик сбітенщікі, який представляв собою саме глечик, в який наливався гарячий збитень . З цим глечиком за спиною продавець збитню ходив у холодні дні по ярмарках або по вулицях міста і продавав усім бажаючим гарячий напій. Зовнішній вигляд і частина внутрішнього устрою вже були близькі до самовара - з'явилася внутрішня труба, куди закладали розжарене вугілля.

Номер слайду 7

Походні самовари

Номер слайду 8

Туреччина

Номер слайду 9

Фінляндія

Номер слайду 10

Китай

Номер слайду 11

Азербайджан

Номер слайду 12

Найбільший у світі самовар, виготовлений на Україні. Його висота майже 2 метри, важить він 205 кг, і вміщається в нього 360 літрів води.

Номер слайду 13

Найменший на нашій планеті самовар був зроблений в Москві. Його висота менше чотирьох міліметрів. А закип'ятити в ньому можна лише одну краплю води.

Номер слайду 14

Наш самовар - свідок заселення нашого краю. У першій половині ХІХ ст. ногайці були найчисленнішим населенням Мелітопольського повіту

Номер слайду 15

Середина 18 століття Перші переселенці

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

  Воркують над рідним селом голуби, Вбираються ниви у цвіт. Я щиро душею село полюбив, Єдине моє на весь світ. Так, справді, село – це наш дім. Наше коріння і доля. Наша кревність і материнська пісня. Село – наша сповідь і турбота. Воно часточка нашого серця. Дорога починається із стежини, А ріки і моря із джерела. І починається вся наша Україна Із рідного маленького села.

Номер слайду 19

https://uk.wikipedia.org/wikihttps://espreso.tv/article/2014/10/26/symvoly. Сценарій заходу «Чайна церемонія»http://metodportal.com/node/34092/super.urok-ua.com/traditsiyi-chayuvannya-v-riznih-krayinah/Список джерел

pptx
Додано
4 лютого 2019
Переглядів
735
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку