Презентація "Інтегративний підхід до національно-патріотичного виховання під час дистанційного навчання"

Про матеріал
Виступ класного керівника "Інтегративний підхід до національно-патріотичного виховання під час дистанційного навчання" на педагогічній раді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегративний підхід до національно-патріотичного виховання під час дистанційного навчання. Класний керівник: Кошель Вікторія

Номер слайду 2

Державний стандарт початкової освіти Інтеграція є основною формою організації навчання молодших школярів.Інтеграція - доцільне об’єднання та координація дій різних частин цілісної системи. Інтегративний підхід – підхід, що веде до інтеграції змісту освіти, тобто до доцільного об'єднання його елементів у цілісність. За Державним стандартом зміст дев’яти освітніх галузей реалізується у чотирьох навчальних предметах: «Українська мова», «Іноземна мова»,«Математика», «Фізична культура» – та двох інтегрованих курсах: «Я досліджую світ», «Мистецтво». Таке поєднання змісту дозволяє реалізувати інтегративний підхід і забезпечити умови для формування в молодших школярів цілісної картини світу, здатності сприймати предмети та явища різнобічно, системно й визначати практичне застосування вивченого. Типова освітня програма, розроблена під керівництвом О. Я. Савченко, окреслює в межах курсу «Я досліджую світ» повну інтеграцію 3-х освітніх галузей (природнича, громадянська та історична, соціальна й здоров’язбережувальна) – відповідно, 3 години на тиждень у кожному класі.

Номер слайду 3

Упровадження міжгалузевої інтеграції в практику початкової освіти дозволяє глибоко опрацювати 35 тем протягом навчального року. Теми тижнів визначає вчитель з урахуванням пропозицій самих здобувачів освіти. Через те, що процес виховання в НУШ є наскрізним, то виховний вплив на особистість дитини має здійснюватися через кожну навчальну дисципліну. А отже відбувається інтегративний підхід до виховання. Як же здійснювати інтегративний підхід до національно-патріотичного виховання в процесі опанування інтегрованого курсу «Я досліджую світ»?ТИЖДЕНЬ 7. МИ УКРАЇНЦІЯ досліджую світ:1. Україна – європейська держава. 2. Фрагменти історії на лінії часу. Україна – демократична держава.3. 7 чудес України. Дизайн і технології: Виготовляємо карту України (виконання завдання з продовженням: добудовує, домальовує, удосконалює або розробляє композицію виробу (засобами малюнку, ескізу, макету), зокрема з використанням цифрових пристроїв)Інформатика: Зберігання інформації. Створення папки «Сім чудес України»

Номер слайду 4

План виховної роботи:

Номер слайду 5

Ранкова зустріч. Асоціації зі словом Батьківщина. Дослідницьке завдання. Річки, озера, гори України. Перегляд відео «Україна – частина Європи»Бесіда про окупацію Криму. Доповнити речення: Крим – це... Донбас – це Україна. День 1

Номер слайду 6

РУХАНКАЯкщо ви хочете допомагати один одному – протягніть ручки вперед. Якщо ви любите українську мову – погладьте себе по голові. Якщо ви хочете бути веселими і здоровими – посміхніться. Якщо ви хочете дізнатися ще більше цікавого і корисного про Україну – поплескайте в долоні. Вправа «Країни - сусіди»Які країни межують з Україною?Покажіть їх. Знайдіть серед країн-сусідів ту, яка напала на Україну і окупувала наше рідне місто. Як можна назвати таку країну? Як ви ставитеся до її вчинку?

Номер слайду 7

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1 Росія2 Польща3 Білорусь4 Румунія5 Угорщина6 Словаччина7 Молдова. Порівняйте площу країн-сусідів України. Складіть таблицю. Яка з країн-сусідів найбільша? Яка найменша? Польщу омиває Азовське море. Україна – найменша країна Європи. Україна межує з Нідерландами. Україна межує з Румунією. Молдова – найменша за площею країна з тих, що межують з Україною. Ми любимо Україну. Підсумкове завдання:Істинне чи хибне твердження?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 серпня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку