Презентація Інтегрована гра-вікторина до Дня Соборності України«З Україною в серці!».

Про матеріал
Сьогодні День Соборності України. Викоистовуються такі завдання: ребуси, і запитання з історії, народознавства, географії, і практичні завдання. Виконання віктоини проводиться дистанційно всіма класами від 5до 9.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрована гра-вікторина до Дня Соборності України«З Україною в серці!».

Номер слайду 2

Питання. Настав час нашої гри-вікторини «Як я знаю Україну»«Історична вікторина».,{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1. Як називалися воїни, що майже 300 років боронили Україну від зовнішніх ворогів?2. Яку назву мала козацька держава, створена за Дніпровськими порогами? 3. Як називався начальник козацького війська?4. Хто з князів ввів християнство на Русі?5. Назвіть відомих вчених-істориків, які досліджували історію України?6. Назвіть ім'я сестри засновників Києва

Номер слайду 3

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}7. Довгастий шматок для витирання обличчя, тіла, а також вишитий – для оздоблення житла в українських оселях.8. Народні символи дерева України?9. Український народний танець10. Укажіть найперших київських князів11. Хто була першою і єдиною жінкою – правителькою Русі?12. Найвища гора українських Карпат 13. Як називається хліб, випечений і оздоблений для весілля? 14. Яку прикрасу не має права одягати заміжня жінка, а тільки дівчина?  15. Хто заснував місто Київ?

Номер слайду 4

А тепер перевіримо, наскільки добре ви знаєте географію України?Письмова частина: ваше завдання написати всі області України.«Географічна вікторина»

Номер слайду 5

Чи знаєте ви, як називається наука, що вивчає побут, свята, традиції та звичаї українців? (Народознавство). В Україні багато народних свят. Спробуємо перевірити, чи знаєте ви їх. Перед вами на екрані будуть з’являтися малюнки на яких зображені народні свята. Ваше завдання – відгадати які це свята, та розташувати їх у хронологічній послідовності. «Народознавча вікторина».

Номер слайду 6

«Перелік свят у малюнках» Ваше завдання – відгадати які це свята, та розташувати їх у хронологічній послідовності.

Номер слайду 7

Я називаю три факти, які вказують на певне поняття. Ваше завдання вказати про що йде мова. Завдання 1 1) Це чудовий вид мистецтва, символ весняного пробудження природи. 2) Витвори цього виду мистецтва разом із паскою освячують у церкві. 3) Це розмальоване символічними знаками яйце.. «Український колорит»

Номер слайду 8

Завдання 2 1) Хата без нього, що родина без дітей. 2) Хліб та сіль на ньому – ознака гостинності українського народу. 3) Їх вишивають до певного свята, обряду чи важливої події

Номер слайду 9

Завдання3 1) Головний убір української дівчини.2) Їх пускають на воду під час свята Івана Купали.3) Це квіти, сплетені в коло, якими прикрашають голову.

Номер слайду 10

Назвіть, чий портрет зображено на купюрі номіналом: 20 грн – 50 грн – 100 грн - 200 грн – 500 грн - «Асоціація»

Номер слайду 11

Вашим завданням є відповісти на всі запитання які знаходяться у презентації. Свої відповіді записуйте у зошити та надсилайте мені у приват. Сьогодні ви продемонстрували гарні знання про Україну, її географію, історію козацтва, літературу, народні свята. Наша країна давня, але як незалежна – ще зовсім молода. Ми молоде покоління незалежної України віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо буди свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети побудувати економічно й духовно багату,вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Сіліверстова Олена Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дуда Ольга Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Дмитренко Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 березня 2021
Переглядів
3277
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку