Презентація "Сучасні сервіси для викладання історії"

Про матеріал

В нових умовах організації освітнього процесу учитель сучасної школи

покликаний експериментувати: здійснювати творчий пошук оригінальних, нестандартних підходів до вирішення різноманітних педагогічних завдань. Продуктом творчого пошуку вчителів можуть бути сучасні інтернет сервіси

Використовуючи освітні веб-ресурси можна суттєво підвищити ефективність освітнього процесу, активізувати навчально-пізнавальну та самостійну діяльність учнів, і навіть організувати дистанційне навчання. В своїй презентації я розповідаю про програму timetoast (створення стрічок часу) .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні сервіси для ефективного навчання історіїПрокоп`єва Ольга Андріївна,вчитель історії

Номер слайду 2

Time. Toast https://www.timetoast.com/сервіс де учні та викладачі можуть створювати інтерактивні хронології (стрічки часу)та ділитися ними в Інтернеті. мова сайту: англійськатехнологія стрічок часу полегшує запам'ятовування матеріалу для «візуалів», так як всі події представлені на стрічці наочно. Сервіс для створення стрічок досить простий, можна створену на стрічці інформацію роздрукувати.

Номер слайду 3

Можливість організації групової роботи в сервісіФорма навчальної взаємодії може бути індивідуальною, парною, груповою, колективною. Можна виконувати проекти в групах, міні-групах. На стрічці можна відобразити мету і завдання уроку.

Номер слайду 4

МожливостіЗастосування широкого спектру навчальних темІнтерактивний, наочний, дидактичний посібник, виготовлений за допомогою online сервісу. Відображення основних фактів, подій, які відбулися в кожен період часу. Відмітки доповнюються ілюстраціями і докладним текстовим описом,можна розмістити посилання на відео. Організація досліджень і проєктної діяльності.

Номер слайду 5

Використання сервісу дозволяє при роботі з учнями: Стимулювати творче ставлення до теми, що вивчається.формувати навички роботи з сучасними веб-сервісамирозвивати візуальне і креативне мислення в учнів. активізувати діяльність школярів для виконання творчого домашнього завдання.

Номер слайду 6

Алгоритм роботи в сервісіВвести адреса сайту www.timetoast.com ,увійти. Зареєструватися. Обрати із запропонованих трьох акаунтів безкоштовний (free). Створення стрічки часу. У верхньому правому куті натиснути кнопочку «add a new timeline +» і почати створення стрічки.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Стрічка отримала назву «School №129». Також можна завантажити картинку або фото. Створення певної події на стрічці. Можливості даного вікна: завантаження картинки або фотографії, позначення дати, назву і опис події).

Номер слайду 9

Після першої події спливає вікно для продовження створення наступної події. Скільки буде подій, стільки і точок буде відображено на стрічці. Перегляд створеної стрічки. Перегляд тексту, використаного в стрічці. Цей текст разом з зображеннями можна роздрукувати.

Номер слайду 10

pptx
Додано
1 квітня 2021
Переглядів
256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку