Презентація "Інтегрований день у 3 класі з використанням інноваційних методів і прийомів"

Про матеріал
презентація конспектів інтегрованого навчального дня з використання інноваційних методів і прийомів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель початкових класів Підлиманської ЗОШ І-ІІст.- Філії ООЗ Шеремет Ольга Іванівна Інтегрований навчальний день з використанням інноваційних методів і прийомів у 3 класі

Номер слайду 2

Інтеграція – це процес пристосування й об‘єднання розрізнених елементів в єдине ціле за умови їхньої цільової та функціональної однотипності. Інтегроване навчання – це необхідний дидактич-ний засіб, за допомогою якого можливо створити в учнів цілісну картину світу.

Номер слайду 3

Інтегроване планування: завчасно проаналізувати навчальні програми; визначити пов’язані за змістом теми; за потреби змінити послідовність їх викладу, передбачивши місце інтегрованого уроку в системі уроків за календарно-тематичним плануванням; встановити зв’язки між об’єктами вивчення; визначити ключові та предметні компетентності, які формуватимуться в учнів на інтегрованому уроці; визначити цілі інтегрованого уроку з урахуванням того, що на цих заняттях розв’язуються дидактичні завдання усіх предметів, зміст яких інтегрується. (Методичні рекомендації лист Міністерства освіти і науки України від 09.08.2017 р. № 1/9-436)

Номер слайду 4

Інтегрований урок: 1. Розв’язує конкретні перспективні завдання. 2. Створює передумови для різнобічного розгляду об’єкта, поняття, явища. 3. Органічно поєднаний із попереднім та наступним уроками. 4. Є єдиним цілим, має один «колір». 5. Формує загальнонаукові знання, навички та вміння. 6. Активізує мисленнєву діяльність школяра. 7. Збільшує інформативну наповнюваність уроку, але запобігає перенавантаженню. 8. Формує особистість, яка здатна розв’язувати складні життєві ситуації.

Номер слайду 5

«Як свідчить практика, найчастіше інтегровані уроки проводять з метою узагальнення та систематизації навчального матеріалу з певної теми. До того ж переважно на таких уроках інтегрують матеріал навчальних предметів однієї освітньої галузі (наприклад, мови і літератури) або предметів певного циклу (приміром, природничо-математичного). Натомість не менш ефективною є інтеграція на уроках засвоєння нових знань, умінь і навичок, застосування знань, умінь і навичок та комбінованих уроків, а також з різних навчальних предметів » (Методичні рекомендації лист Міністерства освіти і науки України від 09.08.2017 р. № 1/9-436)

Номер слайду 6

Інтегрований день Інтегровані дні сприяють глибокому засвоєнню програмового матеріалу, розвитку творчих здібностей учнів, нетрадиційного мислення, формують в них уміння застосовувати в нестандартній ситуації, навички здійснення самоконтролю, підвищують культуру учнів. Інтеграція змісту початкової освіти передбачає реалізацію принципів науковості, доступності, усвідомленості, емоційності. Вона сприяє підвищенню інтересу учнів до навчання, активізації їх навчальної діяльності. Інтегровані заняття сприяють узагальненню та закріпленню знань, здобутих впродовж навчального дня, формують творчу уяву, образне мислення, пробуджують інтерес до просвітницької діяльності, виховують почуття прекрасного. Методика проведення днів інтеграції має передбачати узгодженість дій вчителів різних предметів. Опанування знаннями із загальноосвітніх предметів має бути професійно спрямоване. Дні інтеграції завершуються позаурочною навчально-розважальною програмою, зокрема тематичною виставою, конкурсами, виставкою творчих робіт тощо.

Номер слайду 7

Українська мова Урок розвитку зв‘язного мовлення “Перебудуй казку або склади свою”

Номер слайду 8

Математика Узагальнення і систематизація знань. Додавання і віднімання в межах 1000.

Номер слайду 9

Літературне читання Урок позакласного читання. КВК “У світі казки чарівної”

Номер слайду 10

Образотворче мистецтво Ілюстрація до улюбленої казки.

Номер слайду 11

Інтегровані уроки є потужними стимуляторами розумової діяльності дитини. Діти починають аналізувати, зіставляти, порівнювати, шукати зв'язки між предметами і явищами. Інтегровані уроки часто супроводжуються відкриттями і знахідками. Це, в якомусь сенсі, наукова діяльність. Особлива цінність цього явища в тому, що роль дослідників виконують учні.

Номер слайду 12

Переваги нетрадиційної інтеграційної форми навчання Незвичайність. Достатньо велика активність учнів. Створення позитивного емоційного настрою школярів. Формування інтересу до предмета. Отримання навичок спільної діяльності.

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Головко Ніна Федорівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
7 січня 2020
Переглядів
3580
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку