Презентація (інтегрований позакласний захід для учнів 9 класу)

Про матеріал
Презентація для проведення інтегрованого позакласного заходу для учнів 9 класу (математика-фізика)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований фізико-математичний позакласний захід для учнів 9 класу

Номер слайду 2

Метанавчальна:повторити матеріал, вивчений на уроках фізики і математики;

Номер слайду 3

розвиваюча:розвивати уміння самостійно знаходити нові закономірності, встановлювати міжпредметні зв’язки, застосовувати знання у нестандартних ситуаціях;розвивати пізнавальну та творчу діяльність учнів, інтерес до вивчення фізики та математики;

Номер слайду 4

виховна: виховувати спостережливість, уважність, здатність долати труднощі, уміння працювати у колективі.

Номер слайду 5

Засвоюються лише ті знання, що споживаються з апетитом. Анатоль Франс

Номер слайду 6

Що воно за штука? Висить та клюка. Клюка та цока, бий його морока. Де воно взялося? Навіщо воно здалося? Кому воно в пригоді? Комедія тай годі.

Номер слайду 7

Дві сестри гойдалися, Правди домагалися, Ледве не побилися, Раз — і зупинилися.

Номер слайду 8

То що це за сила мене захопила?Кручусь я, стискаюсь, згинаюсь –Пружині натомість пручатись не сила: Вирівнює, як не стараюсь. Зім’яли мене і натикали ямок. А потім скривили – ні форми, ні рамок.

Номер слайду 9

Логічне караоке

Номер слайду 10

Літальний апарат Баби Яги. На дубі три гілки, на кожній по 6 яблук. Скільки всього яблук на дубі? Плід якого дерева зазнає деформації від ударів боксера?

Номер слайду 11

Миколка дає друзям покататися на своєму велосипеді. За 1 плитку шоколаду він дозволяє кататися 1,5 год, а за 2 цукерки – 0,5 год. Юрко дав Миколці 2 плитки шоколаду і 4 цукерки. Скільки часу може кататися Юрко?

Номер слайду 12

Два хлопчика зустрілися у вагоні потягу.- Я завжди їду в 5 вагоні від хвоста,- сказав Вітя.- А я - у п’ятому від голови, - заявив Сергій. Скільки вагонів було у потязі?

Номер слайду 13

Тіло, кинуте під кутом до горизонту, розбило вікно і приземлилося в учительській. До чийого кабінету здійснить переміщення юний футболіст?

Номер слайду 14

Фізико – математичне олів’є

Номер слайду 15

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1. IRА. Густина2. а2 – в2 Б. Питомий опір3. (а + в )2 В. Напруга4. k. It. Г. Закон Фарадея5. (а - в )2 Д. (а – в ) (а + в )6. (RS)/l. Е. а2 +2ав + в27. а3 + в3Є. а2 -2ав + в28. m/VЖ. (а + в )( а2 - ав + в2 )

Номер слайду 16

Суп дослідницький із функціями

Номер слайду 17

Лінійна функція у = k x +b У k < 0 k > 0 О Х 

Номер слайду 18

у =kx – пряма пропорційністьk < 0 у k > 0 О Х

Номер слайду 19

Обернена пропорційністьk > 0k < 0 У 0 x

Номер слайду 20

Функція у = х2 У О Х

Номер слайду 21

Пішохід рухається рівномірно з пункту А в пункт В, відстань між якими 10 км. Задайте формулою залежність часу t, витраченого на цей шлях від швидкості Виберіть графік, який відповідає даній функціональній залежності.

Номер слайду 22

А)0 t

Номер слайду 23

Б) t0

Номер слайду 24

В) t0

Номер слайду 25

Г)0 t

Номер слайду 26

Пішохід рухається рівномірно з швидкістю 4 км/год із пункту А в пункт В. Задайте формулою залежність шляху S, пройденного пішоходом від часу t. Виберіть графік, який відповідає даній функціональній залежності.

Номер слайду 27

А) t0 S

Номер слайду 28

Б) t S0

Номер слайду 29

В) S0 t

Номер слайду 30

Г) S0 t

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Виконуючи лабораторну роботу, дівчинка збільшувала навантаження гумового шнура, щоразу вимірюючи силу, яка діє на шнур, і відповідне видовження шнура. Скориставшись таблицею, яку отримала дівчинка, побудуйте графік залежності сили пружності від видовження шнура. За допомогою графіка визначте жорсткість шнура.

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Довжина провідника 10 м, його діаметр 1,2 мм. З якого матеріалу виготовлений провідник?I, м. A I I I 2 4 6 U, B600 _400 _200 _ 0

Номер слайду 35

Рагу «Вірю – не вірю»

Номер слайду 36

Спіткнувшись об перешкоду, бігун падає назад Молекули води, льоду і пари однаковіОб’єм твердого тіла дорівнює сумі об’ємів усіх його молекул. Речовини в рідкому стані зберігають свій об’єм і форму За напрям електричного струму обрано напрям позитивно заряджених частинок. Градусна міра прямого кута дорівнює 90 градусів. Вертикальні кути рівніРозгорнутий кут менший за 180 градусів Проти кута 30 градусів у прямокутному трикутнику лежить катет в 2 рази більший за гіпотенузу. Косинус кута трикутника може дорівнювати 0

Номер слайду 37

Опір провідника залежить від напруги і сили струму Сила тяжіння завжди напрямлена до центра ЗемліГаз передає тиск в усіх напрямках не однаково Негативний заряд виникає на скляній паличці Ядро атомів складається з електронів. У будь-якій трапеції дві сторони паралельніУ рівностороннього трикутника дві сторони рівні Якщо в чотирикутнику діагоналі перетинаються і в точці перетину діляться пополам, то цей чотирикутник паралелограм. Синусом гострого кута прямокутного трикутника називають відношення прилеглого катета до гіпотенузи Площа трапеції дорівнює добутку її середньої лінії на висоту

Номер слайду 38

Яка ж наука важливіша?

Номер слайду 39

Десерт «Творчий»

Номер слайду 40

Завдання 1. Лінійкою «виміряти» масу повітря у нашому кафе. Завдання 2. Лінійкою «виміряти» тиск води на дно посудини. Завдання 3. Лінійкою «виміряти» жорсткість пружини. Завдання 4. Лінійкою «виміряти» кількість теплоти,що виділиться в ході повного згоряння цього шматка вугілля .

Номер слайду 41

Кавакава з вимірювальними приладами;кава з фізичними явищами ;кава «мій дім»;кава з секретом.

Номер слайду 42

Галілео Галілей. Галілей винайшов циркуль, гідростатичні ваги, термометр, мікроскоп, а також багато іншого.

Номер слайду 43

Відомо, що Галілео Галілей наповнював винайдені ним термометри не ртуттю і не спиртом, а вином. Якось один із таких приладів великий італієць надіслав своєму другові-вченому в Англію. Разом із термометром він послав записку, в якій описав призначення приладу. В дорозі записка, мабуть, загубилася, а, можливо, друг Галілея не зрозумів її змісту. Через деякий час Галілей одержав таку відповідь: «Вино було справді чудове. Будь ласка, надішліть мені ще один такий прилад».

Номер слайду 44

Андре – Марі Ампер. Без електроприладів не минає жоден наш день. І все це - великою мірою завдяки видатному вченому, ім'я якого — Андре-Марі Ампер.

Номер слайду 45

Якось відомий фізик і математик Ампер ішов вулицею і вираховував щось у голові. Раптом він побачив перед собою чорну дошку, таку ж, як в аудиторії. Зрадівши, він підбіг до неї, дістав шматочок крейди, яку завжди мав при собі, і почав писати формули. Дошка, однак, зрушила з місця. Ампер, не усвідомлюючи того, що робить, пішов за нею. Дошка набирала швидкість. Ампер побіг. Отямився він тільки тоді, коли почув нестримний сміх перехожих. Аж тепер учений помітив, що дошка, на якій він писав формули, - це задня стінка чорної карети.

Номер слайду 46

1. Ця річ народилася у 19 столітті. ЇЇ батьками були російський інженер Олександр Лодигін і американський винахідник Мас Едісон.2. Спочатку вона була недовговічна і слабка. Але завдяки своїм винахідникам, які довго працювали над її вдосконаленням вона стала досконалою.3. Досконала форма скляного балона приваблює погляди бажаючих її придбати. Тоненькі молібденові ніжки всередині балона тримають сріблясту вольфрамову спіраль – нитку розжарювання, яка нагріваючись до температури 3000 градусів цельсія , випромінює сліпуче світло, з яким може зрівнятися хіба що саме сонце.4. Всередині балона – благородний газ аргон, який підтримує її довголіття.5. Живиться вона від джерела струму, а з’єднує їх патрон. У нього, як і в неї , є гвинтова нарізка і центральний контакт, за допомогою яких вони і з’єднуються. І тоді по її дротах, спіралі тече електричний струм і вона палає, але не згоряє. Це електрична лампочка розжарювання. Вона дає нам світло.

Номер слайду 47

Електрична лампочка

Номер слайду 48

1. Від тоді як американець Грехем Белл запатентував свій винахід , пройшло майже 130 років.2. Пристрій цей був незвичайний – невеличка мембрана з шкіри з пружиною в центрі, а зверху ріжок.3. У 1883 році на Мюнхенській електротехнічній виставці було продемонстровано вдосконалений винахід російського електротехніка Голубицького.4. У цьому винаході під дією слабких електричних струмів електромагніт притягує до себе сталеву мембрану, яка, коливаючись, створює звуки.5. Так , це – ваш надійний друг. Краще за нього ніхто не допоможе побазікати з однокласниками весь вечір, а вже з ночі згадати про невивчені уроки. Це – телефон. Не забувайте телефонувати рідним і знайомим, які чекають вашого дзвінка. 

Номер слайду 49

Телефон

Номер слайду 50

Кава з вимірювальними приладами

Номер слайду 51

1. Прилад для вимірювання маси тіл.2. Вимірювальний прилад, який носить при собі більшість людей.3. Чим вимірюється сила струму у колі.4. Що вимірюють учнівським транспортиром.5. Перший годинник людства. 6. Прилад для вимірюваня артеріального тиску. 7. Прилад для вимірювання швидкості.8. Що вимірюють електролічильником.9. Найточніший годинник.10. Прилад для визначення температури тіла.

Номер слайду 52

Кава з фізичними явищами

Номер слайду 53

1. До яких явищ природи належить блискавка.2. Явище збереження швидкості тіла, коли на нього не діють інші тіла.3. Звучання пісні – це механічне явище.4. На якому явищі ґрунтується засолювання огірків.5. Чому м’яч , кинутий вертикально вгору, падає на землю.6. Навіщо в ожеледицю шляхи посипають піском.7. Чому не можна гасити нафту, що горить, водою.8. У якому чайнику швидше закипить вода. У новому чи старому, на стінках якого є накип? 9. Як взаємодіють між собою однойменні заряди.10. Чому важко втримати у руках живу рибу.

Номер слайду 54

Кава «Мій дім»

Номер слайду 55

1. Шафа, у якій тривалий час може зберігатись морозиво. 2. Рухома кабінка в багатоповерхівці. 3. Чим Карлсон викрадав ватрушки в Домоуправительки.4. Місце, де Архімед сказав «Еврика «. 5. Сторож будинку.6. Його назва перекладається як далекий звук. 7. Він не польовий,а кухонний, він не збирає зерно, а подрібнює овочі та фрукти. 8. Домашній міні хліб завод. 9. Переносний комп’ютер .10. Ті, хто полюбляє музику високої якості, встановлює його у своїй квартирі.

Номер слайду 56

Кава з секретом

Номер слайду 57

1. Скільки веселих друзів танкістів згадується у відомій пісні. 2. Які числівники згадуються у пісні про Марусю, чорняву дівчину. 3. Про скільки кущів калини співає Софія Ротару. 4. На якому поверсі живе кохання гурту «Корні». 5. Кількість причин у пісні Ігоря Ніколаєва. 6. У якому віці ще можна вийти заміж за принца в пісні Вєрки Сердючки.7. Скільки річок впадає у океан за версією пісні Валерія Меладзе. 8. Скільки троянд видно з вікна у пісні Алли Пугачової. 9. Скільки діамантів і по скільки каратів у неї в очах за піснею гурту Премьєр міністр.10. Про скільки поцілунків йдеться у пісні Олександра Пономарьова і Ані Лорак.  

Номер слайду 58

Номер слайду 59

До зустрічі на уроках фізики!!!

pptx
Додав(-ла)
Ольга Карасюк
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку