Презентація "Інтелектуально - розважальна гра"

Про матеріал
Для позакласної роботи ( тижні математики, математичні вечори, тощо ) Зокрема, для професійно - технічних училищ, які готують трактористів та операторів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конкурс між командами груп перших курсів : «інтелектуальна надія ліцею»Інтелентуально - розважальна гра. ТПАЛГра – це іскорка, що запалює вогникдопитливості й любові до знань. В. Сухомлинський.

Номер слайду 2

      Правила гри: Максимальна кількість балів дає команді право - бути переможцем. За кожну правильну відповідь команда отримує один бал. Якщо команда не знає відповіді на завдання, то допомагає група. Якщо відповідь на завдання переходить іншій команді, то з команди знімається 1 бал. Переможцю конкурсу "Інтелектуальна надія ліцею"

Номер слайду 3

2,5 • 4 + 5; (5,6+ 4,4) :(3,7+ 6,3); 4,5 • 2 • 2; 120 • 0,1; 30 • 0,5; 12 : 0,5;(1,2 + 2,8)2 3 • 2 • 2 - 1. Розшифрувати слово. Кожній команді видається картка з українською абеткою, під кожною буквою якої записаний її порядковий номер. Розв'язавши приклад, потрібно знайти букву, номер якої в абетці відповідає відповіді прикладу, і записати її. Утвориться зашифроване слово. Конкурс перший - «Розминка».

Номер слайду 4

Конкурс другий - «На уважність».

Номер слайду 5

Конкурс другий - «На уважність».

Номер слайду 6

Слово журі

Номер слайду 7

45678123 Конкурс третій - «Лото»Тракторист, водій. Оператор, обліковець. ФіНАЛ

Номер слайду 8

Категорія“ГЕОМЕТРІЯ”

Номер слайду 9

Категорія “Геометрія”Геометрія – це наука про: (виміри на місцевості)Паралелограм, у якого діагоналі рівні й перпендикулярні, називається: (квадрат)Периметр фігури це: (сума сторін)Кут в 180о називають: (розгорнутим)Знайди зайве слово: трикутник, відрізок, довжина, квадрат, круг.(довжина)Як називається відрізок, який має напрям? (вектор)Чому дорівнює площа квадрата зі стороною 5см? (25)

Номер слайду 10

Категорія“ТРИКУТНИК”

Номер слайду 11

Категорія “Трикутник”Одиниця вимірювання кутів трикутника. (Градус)Скільки вершин у рівностороннього трикутника? (Три)Сума кутів трикутника. (180о)Бісектриса трикутника. (Відрізок, що ділить кут трикутника навпіл). Як називаються сторони прямокутного трикутника? (Катети та гіпотенуза)У трикутника довжини сторін 3см, 4 см, 5 см. Який периметр цього трикутника? (12см)Назвати елементи трикутника.(Вершина, сторона, кут).

Номер слайду 12

Категорія“АЛГЕБРА”

Номер слайду 13

Яка лінія є графікомквадратичної функції? (парабола)Яку величину обчислюють за формулою S =а11−𝑞? (суму нескінченноспадноїгеометричноїпрогресії)Буваєвідносною, абсолютною при наближенихобчисленнях і вимірюваннях. (похибка) Про яку властивість функції каже народна мудрість «Чим далі в ліс, тимбільше дров»?(зростання)Назвіть просте парнечисло(2)Як отриматиграфік функції у = (х+2)2- 4 ізграфіка функції у = х2? (здвиг на 2 одиницівліво і на 4 одиниці донизу) Числа записані в ряд: 2, 5, 8, 11, … Продовжитьперелік. (14, 17, 20,… - арифметичнапрогресія) Категорія “Алгебра”

Номер слайду 14

Категорія “ДРІБ”

Номер слайду 15

Категорія “Дріб”Дріб, у якого чисельник менший за знаменник? (Правильний)Де записують знаменник дробу: над рискою чи під рискою? (під рискою)Який знак треба поставити між 2 і 3, щоб одержати число, більше від двох і менше від 3? (Кому)Як називається дріб, у записі якого є кома? (десятковий)Яку дію замінює риска дробу? (Ділення)Ділення чисельника і знаменника дробу на однакове число. (Скорочення)Чому дорівнює чверть години? (15 хв.)

Номер слайду 16

Категорія“ЖАРТІВЛИВА МАТЕМАТИКА”

Номер слайду 17

Одне яйце вариться 5 хвилин. Скільки часу потрібно, щоб зварити шість яєць? (5 хвилин) На дереві сиділо шість горобців. Вистріливши, стрілець поцілив двох. Скільки горобців залишилося на дереві? (жодного) У батька 5 дочок, і кожна має брата. Скільки дітей у батька? (шість) На двох руках 10 пальців. Скільки пальців на 10 руках? (50 пальців) На столі стояло три банки зі сливами. Петро з`їв одну банку слив. Скільки банок залишилось? (три, Петро банку не їв) В кімнаті горіло три свічі. Одна погасла. Скільки свічей залишилось? (одна, дві інші згоріли) На одній вербі було 25 груш, на іншій 15. Скільки всього груш зібрали діти? (жодної, на вербах груші не ростуть)Категорія “Жартівлива математика”

Номер слайду 18

Категорія“СЮРПРИЗ”

Номер слайду 19

Категорія “Сюрприз”Який прилад використовують для спостереження за зірками? (Телескоп)Найвидатніший учень школи чарівництва Хогвардс. (Гаррі Поттер)Найбільша ягода . (Кавун)Скільки планет у Сонячній системі? (9)Скільки кольорів у веселки? (сім)Країна пірамід і вічних таємниць (Єгипет)Якого птаха називають «санітаром лісу»? (дятла

Номер слайду 20

Категорія“ОДИНИЦІ ВИМІРЮВАННЯ”

Номер слайду 21

Категорія “Одиниці вимірювання”Скільки кілограмів в одному центнері? (Сто)Прилад для вимірювання маси тіла. (Терези)Шлях, пройдений тілом за одиницю часу. (Швидкість)Що коротше : катет чи гіпотенуза? (Катет)Наближене значення числа π (пі). (3,14)Чому дорівнює один пуд? (16 кг)Одиниця вимірювання швидкості корабля. (Вузол)

Номер слайду 22

Категорія«АРИФМЕТИКА»

Номер слайду 23

Як називається сота частина числа? (1%) На яке число не можна ділити? (на 0) Назвіть найменше семицифрове число. (1000000) Скільки буде, якщо два десятки помножити на два десятки? (400) Який знак треба поставити між числами 8 і 9, одержати число більше за 8 і менше за 9? (кому) Як називаються числа, які діляться на 2? (парні) Яку частину години становить 20 хв? (третю)Категорія “Арифметика”

Номер слайду 24

Як визначити весь урожай, якщо відомі площа поля і врожайність?( перемножити)2. Скільки існує основних різновидностей трактора по типу руху?(3)3. Площа квадрата – 1га. Яка довжина його сторони?(100м)4. Класифікація трактора по призначенню.(сільськогосподарські, транспортні і спеціального призначення)5. На чому працював перший трактор?(на пару)6. Площа поля збільшилася у два рази. Як змінився весь урожай при сталій врожайності?(збільшився у два рази)7. Походження слова трактор?(від латинського tractor – тягну)

Номер слайду 25

Що називають «серцем» комп'ютера?(процесор)2. Як називають пристрій для виведення інформації?(прінтер)3. Знайти число, 25% якого дорівнюють 8.(32)Як називають пристрій для введення текстової інформації?(клавіатура)5. Основне математичне поняття в бухрозрахунках.(відсоток)Назвіть глобальну мережу, що охоплює всі континенти Землі.(Інтернет)7. Засновник корпорації Microsoft?(Білл Гейтс)Конкурс «Професійний»

Номер слайду 26

Умови конкурсу: Отримує бал той, хто правильно за відведений час виконає завдання. Практичне завдання. За 1 хвилину ви повинні перекласти одного сірника так, щоб рівність стала правильною. Завдання оцінюється в 1 бал. V – V = V Відповідь: X – V = V Магічний квадрат. За одну 1хвилину вам необхідно розгадати числовий ребус. В порожні клітинки магічного квадрату допишіть числа так, щоб сума чисел по всіх горизонтальних, вертикальних рядках і по двох діагоналях дорівнювалась 15. Завдання оцінюється в 2 бали. 294753618 Конкурс четвертий - «Поміркуємо логічно»

Номер слайду 27

Командам утворити якнайбільше слів з слова самовдосконалення. Конкурс п’ятий – «Хто більше»За кожне слово один бал. 

Номер слайду 28

Конкурс вболівальників!Гра «Ой, не можу!» Для перемоги в цій грі треба бути уважними. Запрошую взяти участь у грі 6 гостей. Учасники гри повинні по черзі називати числа натурального ряду за винятком тих, які або діляться на 3, або містять цифру 3. Замість цих чисел треба говорити «Ой, не можу!». Наприклад, 1, 2, ой не можу, 4, 5, ой не можу, ... Хто порушує правила гри, той вибуває і йде на місце. Так триватиме доти, поки не залишиться один учасник. Він і буде переможцем.

Номер слайду 29

Підсумки журі

Номер слайду 30

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

Номер слайду 31

Дякую за гру!Валентина Петрівна

pptx
Додано
14 березня 2020
Переглядів
747
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку