Презентація інтерактивного заняття "Толерантність врятує світ"

Про матеріал
Дане інтерактивне заняття можна проводити, як з учнями початкової школи так і з учнями середньої ланки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтерактивне заняття : «Толерантність врятує світ» ПІДГОТУВАЛА : практичний психолог. Брошнів-Осадського ліцею Наталія Федоришин

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ТОЛЕРАНТНІСТЬ РІЗНИМИ МОВАМИ СВІТУ :в іспанській мові воно означає здатність визнавати відмінні від своїх власних ідеї або думки; у французькій мові - відношення, при якому допускається, що інші можуть думати чи діяти інакше, ніж ти сам; у англійській мові - готовність бути терпимим, поблажливим; у китайській мові - бути великодушним по відношенню до інших ; в арабській мові - прощення, поблажливість, м'якість, милосердя, співчуття, прихильність, терпіння, прихильність до інших;в українській мові - здатність терпіти щось або когось (бути витриманим, витривалим, стійким, вміти миритися з існуванням чогось, когось).

Номер слайду 6

Творче завдання«Квітка толерантності»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дерево толерантності Поділіть слова на дві колонки:1 – толерантна особистість;2 – інтолерантна особистість. Терпіння, байдужість,почуття гумору,заздрість,повага думки інших,ігнорування,егоїзм,доброзичливість,нетерпимість,зневаги,чуйність,милосердя, брехня,людяність.

Номер слайду 9

Особистість. ТОЛЕРАНТНАТерпіння. Почуття гумору. Повага до думки інших. Доброзичливість. Чуйність. Милосердя. Людяність ІНТОЛЕРАНТНАБайдужість. ЗаздрістьІгнорування. Егоїзм. Нетерпимість. Зневага. Брехня

Номер слайду 10

Асоціативний ряд. Т – О – Л – Е – Р – А – Н – Т – Н – І – С – Т – Ь –

Номер слайду 11

Асоціативний ряд. Т – ТОВАРИСЬКИЙ О – ОСОБЛИВИЙЛ – ЛАГІДНИЙ Е – ЕНЕРГІЙНИЙ Р – РОЗСУДЛИВИЙ А – АКТИВНИЙН – НАДІЙНИЙТ – ТЕРПЛЯЧИЙ Н – НЕЗАЛЕЖНИЙ І – ІНТЕЛІГЕНТИЙ С – СПІВЧУТЛИВИЙ Т – ТАКТОВНИЙ Ь - ЛОЯЛЬНИЙ

Номер слайду 12

Правила толерантного спілкування : : Бути завжди уважним. Бути терпимим в спорі і аргументувати свою думку. Бути гуманним і милосердним. Не ображати співбесідника.

Номер слайду 13

Тест  «Чи толерантна я людина?»1.  Для того, щоб не було війни.а)  нічого не можливо зробити, тому що війни будуть завждиб)  треба зрозуміти, з якої причини вони відбуваються2.  В ліцеї розповідають про героїв, які проявили толерантність.а)  тобі це не цікавоб)  ти бажаєш більше дізнатись про них3.  Ти протистоїш насильству.а)   насильствомб)  приєднуєшся до інших людей, щоб сказати «Ні»4.  Тебе зрадив товариш.а)  ти йому помстишсяб)  ти будеш намагатися налагодити з ним відносини5.  Коли говорять про дітей, що постраждали від війни.а)  ти почув і забувб)  співчуваєш і хотів би чимось допомогти6.  Ти не згоден з кимсь.а)  ти не даси йому договоритиб)  ти його дослухаєш7.  На уроці ти вже відповідава)  ти хочеш відповідати щеб)  ти даси змогу відповідати іншим8.  Тобі пропонують листуватися з іноземцямиа)  тобі це не цікаво, ти не хочеш ділитися з ними своїми мріями, своїми думкамиб)  тобі цікаво з ними листуватися, пізнавати про їх життя, їх мрії, ділитися своїми мріями

Номер слайду 14

Якщо в тебе майже одні «б». Ти проявляєш високу толерантність. Ти в майбутньому будеш громадянином мира, відповідальним, активним провідником миру у всьому світі. Розкажи друзям, як тобі це вдається. Якщо в тебе від 3 до 7 «б». Ти не дуже толерантний. Ти намагаєшся завжди нав’язати свої ідеї. Але ти допитливий, в тебе добра уява. Використовуй ці якості для боротьби з нетерпимістю. Якщо в тебе менше ніж 3 «б». Ти зовсім не толерантний. Якби ти був більшим оптимістом і тобі би подобалось вести дискусії, ти би став більш щасливим. Намагайся прикладати для цього більше зусиль.

Номер слайду 15

Для того, щоб бути толерантною людиною потрібно самореалізовуватись, самовдосконалюватись, виховувати в собі ті якості, що будуть наповнювати наше буття тільки позитивними емоціями і кожною щасливою хвилинкою нашого життя. Бо тільки таким чином можна досягти єдності і взаєморозуміння, зберігаючи при цьому самобутність і унікальність. Спілкуймось толерантно, нехай кожен з нас пробудить в собі людські почуття щирості і доброти!

Номер слайду 16

«Мішечок порад»Будьте готові до того, що всі люди різні - не кращі й не гірші, а просто різні;Навчіться сприймати людей такими, якими вони є, не намагайтесь змінити в них те,що нам не подобається;Цінуйте в кожній людині особистість і поважайте її думку, почуття, переконання, незалежно від того чи збігаються вони з вашим;Зберігайте «своє обличчя»,знайдіть себе і за будь-яких обставин залишайтеся самим собою!

Номер слайду 17

Наш клас - це маленька родина. І хочеться, щоб в цій родині завжди панували доброта, повага, взаєморозуміння, не було б ні лайки, ні сварок.

Номер слайду 18

«Любов виникає з любові, коли хочу, щоб мене любили, я сам першим люблю.»Григорій Сковорода

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
15 листопада 2021
Переглядів
1649
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку