Презентація "Інтернет- ресурси для створення ментальних карт"

Про матеріал
Презентація створена для ознайомлення з основними інтернет –ресурсами створення інтелект-карт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтернет-ресурси для створення інтелект-карт

Номер слайду 2

Free. Mind. Bubbl.us. XMindi. Mind. Map. Mind42 Google. Mind. Node. Mind. Meister. Mapul. Wise. Mapping. Mindomo. Draw.io. Mind. Manager. Mind. Mup

Номер слайду 3

Free. Mind. Bubbl.us. XMindi. Mind. Map. Mind42 Google. Mind. Node. Mind. Meister. Mapul. Wise. Mapping. Mindomo. Draw.io. Mind. Manager. Mind. Mup

Номер слайду 4

Free. Mind Free. Mind – одна з найбільш відомих та популярних безкоштовних програм для створення інтелект-карт. Працювати з нею дуже просто, хоча й на створення шедеврів сподіватися не варто. Графічні елементи, які пропонує програма, не дуже якісні, тому краще прикріпляти власні, але з виділенням смислових блоків та конструюванням простих схем Free. Mind цілком справляється.

Номер слайду 5

Переваги:Інтуїтивно зрозуміле управління. Наявність усіх необхідних для побудови карти інструментів. Можливість зберігання готових mind maps у будь-якому зручному форматі (PNG, JPEG, XML, HTML, XHTML тощо). Підтримка різних стилів структур та схем. Можливість проставляти посилання на зовнішні джерела.

Номер слайду 6

Bubbl.us. Bubble – зручний онлайн-ресурс, за допомогою якого можна легко та швидко розробляти яскраві інтелект-карти. Ресурс умовно безкоштовний: ви можете вільно створити 3 mind maps, а от за більшу кількість доведеться заплатити. Втім, для ознайомлення учнів з самим принципом роботи з картами, цього вистачить.

Номер слайду 7

Переваги: Робота в режимі онлайн. Зручна навігація. Доступ для одразу декількох учасників. Можливість імпортувати готову карту до свого сайту чи блогу. Мова ресурсу – англійська, проте інтерфейс дуже простий та реалізований за допомогою графічних зображень.

Номер слайду 8

XMind. XMind – чудова програма, за допомогою якої можна створювати зручні інтелект-карти та діаграми Fishbone, а також проводити мозкові штурми. XMind має приємний інтерфейс, а розібратися з особливостями керування дуже легко. А головне – все безкоштовно.

Номер слайду 9

Переваги: Створення різнотипних схем. Красивий дизайн, яскраве оформлення – фон на всю карту або на окремі блоки, великий вибір стилів, ліній, кольорів, піктограм та форм. Велика кількість різноманітних інструментів та функцій (встановлення будь-яких параметрів шрифту, редагування та перевірка орфографії, зовнішні посилання тощо). Працювати над однією інтелект-картою можуть одразу декілька користувачів. Сумісність з пакетом програм Microsoft Office.

Номер слайду 10

i. Mind. Map. Сервіс i. Mind. Map був створений тим самим славнозвісним автором методики інтелект-карт Тоні Бьюзеном, а отже, автоматично заслуговує на увагу. Звісно, програма повністю відповідає технології mind maps, але використовувати її безкоштовно ви можете лише 30 днів. Потім можливо лише або видалити, або купити.

Номер слайду 11

Переваги: Працює у чотирьох режимах – створення інтелект-карт, мозковий штурм, фіксація думок та ідей. Має близько 130 видів стилів. Наявні необхідні для зручної роботи інструменти (перевірка правопису, можливість робити нотатки та встановлювати власні формати тощо). Можливість додавати аудіофайли та зображення. Експорт файлів у форматі PDF, SVG, 3 D зображення, веб-сторінки, презентації Power Point, а також архівація в zip-файл.

Номер слайду 12

Mind42 Mind42 – безкоштовна онлайн-програма, використовуючи яку, ви зможете без зайвих турбот створити просту, але зрозумілу інтелект-карту. Це чудовий варіант, якщо ви тільки починаєте навчати учнів створювати mind maps. Переваги: Можливість групової роботи. Зручний інтерфейс. Наявність інтегрованого пошуку картинок через Google. Можливість робити нотатки. Сумісність з аналогічними програмами.

Номер слайду 13

Coggle. Coggle є безкоштовним онлайн додатком, що підтримує спільну роботу над проектами. У цій програмі ви можете розробляти зручні красиві ментальні карти. Інтерфейс програми простий, але в той же час має безліч функцій, які роблять процес створення інтелект карти неймовірно простим. Програма підтримує використання зображень, індивідуальні колірні схеми і можливість перегляду історії документа. Зберігання історії змін дозволяє вам повернутися до попередніх версій створеної карти, якщо в поточній версії ви зайшли в глухий кут. Mind-map, створені в програмі Coggle, можуть експортуватися в форматі PNG або PDF.

Номер слайду 14

Особливості Coggle: Підказки англійською. Своєрідне управління. Нові гілки, наприклад, з’являються подвійним натисканням, колірна схема виникає при натисканні правою кнопкою. Експорт в форматах PNG, PDF. Спільна робота над картою. Є чат і коментарі.Історія змін. За шкалою рухається бігунок, повертаючи карту на потрібний відрізок редагування. Більше 1600 іконок. Доступна галерея чужих карт. Синхронізація з Google Диском. Безкоштовний пакет: 3 карти знань.

Номер слайду 15

Wise. Mapping Програма Wise. Mapping є безкоштовним онлайн - додатком для створення інтелект карт, що працюють на відкритому коді HTML5. Програмою можна користуватися прямо на сайті розробників, а можна скачати відкритий код програми і встановити її на власний веб-сервер. Додаток має весь набір функцій для роботи з технологією інтелект - карт.

Номер слайду 16

Mindomo. Mindomo - сервіс для створення і зберігання концептуальних карт. Має дві версії роботи: безкоштовний і платний. У безкоштовної версії є недоліки: обмеження на 3 активних карт, один проект, невелика кількість форматів для імпорту і експорту, а також заявлений показ реклами. Крім звичного розміщення карти у вигляді посилання в вільної версії пакету можливий і її експорт у вигляді картинки, або в формати RTF і PDF.

Номер слайду 17

Переваги: Підтримує більшість оперативних систем і браузерів. Підтримка декількох мов. Можливість імпорту ментальних карт в інших форматах. Особливості Mindomo: Три аккаунта: вчитель, бізнесмен, студент. Пропонується 24 шаблони карт. Можливість спільної роботи над картою декількома користувачами. При зміні карти приходять повідомлення на електронну пошту.Є можливість резервного копіювання. Додаються аудіо- та відео-записи, зображення, гіперпосилання, іконки, символи;Встановлюється пріоритетність завдань, додаються коментарі до блокам. Неможливо прибрати рекламні блоки зі сторінки, на якій створюється карта. Безкоштовний пакет: 3 карти знань.

Номер слайду 18

Draw.io. Безкоштовний онлайн-сервіс для створення діаграм і блок-схем, самих різних форм і структур. Особливості Draw.io. Не потрібна реєстрація, натомість при першому вході слід вибрати, куди зберігати файли. Якщо в хмару (наприклад, Google Диск), то потрібна авторизація через відповідний сервіс. Файли зберігаються не в Draw.io, а в хмарному сховищі – на Google Диску, One. Drive або жорсткому диску комп’ютера. Багатофункціональний інструмент. Крім інтелект-карт, можна робити блок-схеми, інфографіку, візуалізувати бізнес-процеси і навіть проектувати макети сторінок.Є онлайн і десктоп-версії.Інструмент безкоштовний без будь-яких обмежень.

Номер слайду 19

Mind. Mup Особливості Mind. Mup: Можливість створення карти знань з додатка Google Диск. Присутній всі основні можливості для створення якісного дизайну. Просте управління. Безкоштовний експорт в PDF (посилання доступне протягом доби). Карти синхронізуються, якщо на пристроях один акаунтІмпорт картинок з диска або хмари в 2 кліка. Безкоштовний пакет: користувачі безкоштовної версії можуть створювати загальнодоступні карти до 100 Кб терміном на 6 місяців. 

Номер слайду 20

Зразки інтелект-карт

Номер слайду 21

Саме те, як ви збираєте, організуєте та використовуєте інформацію, визначає, переможете ви або програєте. Білл Гейтс

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Безпятчук Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Махновська Вікторія Геннадіївна
    Дякую, Тетяна Володимирівна! За працю, за оригінальну презентацію! Використаю на уроках інформатики. З повагою, Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Литвинова Надія Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
1 листопада 2020
Переглядів
3893
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку