Презентація "Історичне значення вогню"

Про матеріал
Презентація "Історичне значення вогню" ця презентація розкаже вам про яке значення мав вогонь в історії людства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історичне значення вогню. Кирилов Назар7-А клас

Номер слайду 2

Шістдесят-сімдесят тисяч років тому, приблизно в той самий час, коли люди покинули Африку і почали мігрувати на нові континенти, люди почали використовувати інструменти для розведення вогнищ. На додаток до джерела тепла, вогонь також міг помогти мігрувати людям, щоб захистити їх від хижаків і продовжити термін зберігання запасів їжі.1. ВОГОНЬ ДОЗВОЛИВ ЛЮДЯМ МІГРУВАТИ.

Номер слайду 3

Ніколи не недооцінюйте історичне значення вогню як джерела знань про приготуванню їжі. Деякі вчені стверджують, що люди ніколи не розвинули б великого мозку, який відрізняв би нас від інших приматів, без цієї навички. Після того, як знайшли спосіб обробити м’ясо, ранні люди мали змогу витрачати менше часу, гризучи тверді шматки сиров’яленого мяса, і велика частина цих зайвих калорій пішла на живлення їх мозку.2. ВОГОНЬ ДОПОМОГАВ НАШОМ МОЗКУ РОСТИ

Номер слайду 4

Зрубуючи ділянки дерев та запалюючи «контрольовані пожежі», щоб позбутися пнів, фермерам залишалися поля з багатим на поживні речовини попелом та грунтом для вирощування сільськогосподарських культур. Спроможність очищати поля вогнем сприяла піднесенню сільського господарства. Цим самим методом мисливці-збирачі також користувались для створення середовища для мисливських тварин.3. ВОГОНЬ ВИКОРИСТОВУВАЛИ ЯК СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ІНСТРУМЕНТ.

Номер слайду 5

Люди готували їжу тисячі років, поки Луї Пастер виявив, що контрольоване тепло також може використовуватися, щоб зробити напої безпечнішими для пиття. У 19 столітті французький хімік виявив, що нагрівання вина до точної температури протягом певного часу може вбити шкідливі бактерії, не змінюючи їх смаку. Цей процес також використовувався для усунення шкідливих мікроорганізмів у пиві, оцті та врешті-решт молоці (колись загальному носії туберкульозу).4. ВОГОНЬ УМОЖЛИВЛЮЄ ПАСТЕРИЗАЦІЮ.

Номер слайду 6

Лондон вже зіткнувся з трагедією, коли в 1666 році місто охопила пожежа. Бубонна чума прибула до міста напередодні і забрала життя 15 відсотків його жителів за одне літо. Після того, як за кілька днів велика пожежа в Лондоні знищила 436 акрів нерухомості, спустошення призвело до дивовижного побічного ефекту: воно очистило територію від багатьох щурів. Того ж року епідемія згасла в Лондоні.5. ВОГОНЬ ДОПОМІГ ПОБОРОТИ ЧУМУ.

Номер слайду 7

Отже, вогонь люди використовують не тільки для приготування їжі та зігрівання приміщень. Освоєння вогню мало і має важливе історичне значення для розвитку нашої цивілізації. ВИСНОВОК

pptx
Додав(-ла)
Кирилов Назар
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
1 жовтня 2022
Переглядів
5765
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку